lucash Napisano 24 Marzec 2008 Autor Napisano 24 Marzec 2008 WitamStawiam, że to niemiecki, ale jak by mi ktoś więcej coś o nim powiedział byłbym wdzięczny.Z góry dziękuję
chemik3 Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 znaczek na bagnecie to producent - Alcoso Alexander Coppelpozdro
smuga_79 Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 WitamMa jakies oznaczenia na grzbiecie ?Pozdrawiamsmuga_79
lucash Napisano 24 Marzec 2008 Autor Napisano 24 Marzec 2008 Nie mam go przy sobie, ale nie miał innych oznaczeń, na grzbiecie mogło być coś w postaci jakiegoś znaczka, ale czas zrobił swoje. Może po zdjęciu okładzin by coś było...A tak w ogóle to po jakich oznaczeniach można określić rok produkcji, ew. jednostkę?Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
chemik3 Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 Ta firma produkowała bagnety raczej dla policji pomiędzy 1937 a 1941, widniały też i takie bicia (Coppel G.m.b.H.). Być może po 41 występowała pod inną nazwą. Rok produkcji powinien być wybity pod znakiem producenta
Pytanie
lucash
Witam
Stawiam, że to niemiecki, ale jak by mi ktoś więcej coś o nim powiedział byłbym wdzięczny.
Z góry dziękuję
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.