Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dwie foty tych pistoletów używanych przez niemieckich żołnierzy są w Indywidualna broń strzelecka drugiej wojny światowej" (Lampart, Wwa 2000). Myślę, że jak kto taki pistolet miał, to go używał, jeśli była amunicja. Wehrmacht oficjalnie nie przyjął ich do uzbrojenia, w SS znowu używano wszystkiego.

• 7 months later...

Witam, mam do Was drodzy forumowicze pytanie otóż w jednej z książek znalazłem takie oto mocowanie tego wspaniałego pistoletu w kaburze do pasa. I niestety nie posiadam wiedzy w jaki sposób zostało to zrobione? Z własnej wiedzy wiem tylko że były specjalne skórzane noszaki a tu widzę jakoś bezpośrednie przymocowanie, pewnie za pomocą tego uchwytu przy zawiasie. Czy ktoś z Was orientuje się jak to zrobić? Gdyż mausera mam, kolbę będę mieć a noszaka nie mam siana żeby kupić ani możliwości by samemu zrobić.
Dziękuję i pozdrawiam

W zasadzie można zaryzykować stwierdzenie, że jest to dodatkowa kabura na całość, tj. pistolet w drewnianej kolbokaburze, magazynek i wycior. Coś takiego ma żołnierz na ostatnim zdjęciu kolegi Falke-63. Mam coś takiego. Myslę, że każdy kaletnik ewentualnie dobry szewc sobie z ty poradzi. A i koszt wykonania nie powienien być specjalnie wielki. zainteresowanym mogę wysłac foty na maila.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie