hanuszczak Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 Witam!!!prosze o sposób na wyczyszczenie tych łusek.Myślałem nad szczotą ale nie wiem sam, i dlatego prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanadu Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Sądząc po patynie - to jest miedziane, prawda?Zatem...www.google.pl słowo klucz: czyszczenie miedzi i pierwszy link z listy:Czyszczenie miedzi | Porady Domowe -> www.poradydomowe.pl/czyszczenie-miedziTo nie było takie trudne do znalezienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 znalazłem!!wygotuje puźniej i wkleje foty lecz czy mi łuski nie buchna od gorąca?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Jak są puste to nie. Osobiście używam kwasku cytrynowego. Na około minute do roztworu, tzn. jak sie robi czerwony nalot na łusce to wyjmuję i czyszczę druciakiem(jak za mało wyczyszczone to jeszcze na kilka sekund do roztworu. Potem tylko dopieszczam watą stalową :)pozdro. Igi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 a gdzie mozna kupic wate stalową?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 ta metoda z octem i solą jet supper!!fota łudki przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 i po zbiegu;]jeszcze tylko troche szczotą przelece i juz;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 watę stalową w tych wszystkich sklepach budowlanych czy np. w leroy merlin :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 yhy;]ale sposub naprawde dobry z tym octem!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Nie mam siły kolejny raz tłumaczyć że trawienie to zła metoda! SposUb" to faktycznie dobre określenie dla octu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 25 Marzec 2008 Autor Share Napisano 25 Marzec 2008 to jak czyscic??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 Cyścić tak aby nie niszczyć lub nie czyścić. Łuski to raczej mosiądz nie miedź. Miedziany kolor pojawia się po wytrawieniu cynku z stopu, a powinien być złoty. Mosiądz się poleruje nie trawi. Odnośnie stali to ocet potęguje wżery (ilość i głębokość). Można elektrolize, autolize, szczotke, włóknine czy piaskowanie, metode dobiera się do konkretnego przedmiotu i stanu jego zachowania.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbi1000 Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 W zasadzie nie zbieram łusek, ale te które mam, czyściłem za pomocą wiertarki i drobniutkiego papieru ściernego.Można jeszcze polerować, co powinno poprawić wygląd.(na zdjęciu są dwie różne łuski, ale efekt zawsze podobny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.