blaszak Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Witam!Wiem że temat był wałkowany już niejednokrotnie,ale mam takie jedno pytanie do znawców.Właśnie jestem w trakcie renowacji hełmu M35.Długo zastanawiałem się jaki kolor dobrać i w związku z tym moje pytanie.Mam inny hełm niemiecki który ma sporo oryginalnej farby plus resztki kamo zimowego.Hełm jest koloru ciemnobrązowego,rozglądając się na necie po takich kolorach znalazłem kolor dunkelbrown.Jest prawie identyczny.Czy ktoś spotkał się z takim kolorem na hełmie,bo we wcześniejszych postach nigdzie nie znalazłem wzmianki o malowaniu na ten właśnie kolor.Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Dunkelbraun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Osobiście nie widziałem takiego koloru, pokaż ten drugi hełmik, jakich on jest formacji? to może będzie prościej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Muszę dopiero zrobić foty,hełm jest na razie tylko spryskany wd40.Kolor niespotkany dotąd przeze mnie dlatego pytam.Ale wygląda ok.Kalek niestety są resztki :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 Poczekamy na fotki, zrób wyraźne zdjęcia kalek, a może ten brązowy kolor to kamuflażowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Cholerka,wygląda mi na oryginalny,problem w tym ze na razie cyfrówki nie mam :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 Prawdopodobnie już jakieś frontowe przemalowanie dostosowane do panujących warunków. Praktycznie od około drugiej połowy II WŚ inwencja żołnierzy na froncie była nieograniczona - grunt żeby był dobry kamuflaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁYSY79 Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 zgodzę się z szanownym przedmówcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.