Skocz do zawartości

Pierwsze przedsezonowe takie tam moje ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Łuski od moska mi sie zdazaja pierwszo wojene tylko od pepechy hehe przyznam ze w ciagu 5 latek wykopalem ze 4 gora 7 poprostu w mojm rejonie brak ich walczyli ale troche za to wrzesnia i 1 wojny sporo typu plyty okopowe konserwy jakes zadke pociski np od granatnika wz 36 polskiego polskie obrone skorupki bagnet od czasu doc zasu grzmiaca stal rowniez:P

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
ps na tym ostatnim zdjeciu to chyba pociski z jakegos mauzerka czarnoprochowego uzywane jeszcze na poczatku 1 wojenki to mniejsze jak sie nie myle to pocisk od kbksu 5.6mm chyba slaba fotka do w leworwerach sie zdazaly prywatnych 1 wojenych wiem bo magazynek na okopie znalazlem do leworweru podajze wison smison nie wiem jaks ie to piska z luskami do tej broni

Tak.Pusty - znaczy masa w nim gliny byla to wydlubalem :)Chyba ze na samym dole cos zostalo ale raczej tez nie :)

Aha jak by ktos mogl zaznaczyc moja luske jaki to doklednie fragment calego pocisku na wikipedi to bylbym b.wdzieczny bo cos mi tu nie pasuje :)

Wkleic np.tu http://imageshack.us/

Zpozdrawiam,z gory dziekuje :)

To co posiadasz to skorupa pocisku, nie wiem czy dokładnie taki sam kaliber jak na zdjęciu.Nie kopie w tych rejonach, ale jestem z Krakowa i chętnie bym się wybrał do Tarnowa pokopać.Jak możesz podaj jakiś namiar maila czy gg to byśmy się zgadali.

• 1 month later...
Dzieki wielkie.Super strona.Faktycznie maska jest niemiecka.Teraz nie mam juz zadnych watpliwosci.Chociaz Ja -szkoda:( Wolalbym polska :)

No ale co poradzic...za kilka dni powiniennem miec mase polskiego ammo od boforsa wiec jakos przeboleje...Tylko musze jakos znalezc czas na wypad. :)

Pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie