Skocz do zawartości

Czy ktoś rozpozna tę monetę?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak już to ta wredna patyna możesz poisać co jest na monecie i przepisac legęde z obu stron będzie łatwiej. :)
Napisano
Dobra cwaniaczku to moneta z miast pomorza zachodniego ! Prosiłem o szczeguły aby na 100% zidentyfikować .Jeśli coś się chce to trzeba też i pomuc o tak poprostu dać coś od siebie !
Napisano
Myślałem, że jst to forum identyfikacyjne a nie miejsce gdzie się obrzuca inwektywami. Ja naprawdę mam nie najlepszy wzrok i nie jestem w stanie odczytać nic więcej niż na zdjęciu.
MEKO oprócz książki asady dobrego wychowania" kup sobie słowniczek ortograficzny.
Napisano
Wracając do meritum, przy użyciu silnego szkła powiększającego doszukałem się orła z zadartym dziobem na rewersie. Na awersie między ramionami krzyża: SIT, NOM, DNI, (B?)NL, na rewersie chyba MOETA NOVA i SIOC lub SIOG.
Metal nie jest raczej srebrem tylko je udaje.
Nie znalazłem takiej monety w monetach Pomorza Zachodniego, chociaż motyw krzyża jest tam często wykorzystywany.
Nie jest to przypadkiem Anglia?
Napisano
Wreszcie ktoś z konkretną wiedzą. Dziękuję za identyfikację i prosiłbym jeszcze o podanie w jakich latach były emitowane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie