Witam, interesuje mnie łuska znajdująca się na dole zdjęcia. Górne to pierwszo- i drugowojenna produkcja. Dolna łuska ma wymary identyczne jak te ponad nią, jedynie kaliber może jest o dziesiętne milimetra większy od nich- nie wiem czym to może być spowodowane, ale bynajmniej pocisk mausera wpada wewnątzr niej na dno z lekkim luzem. Pytanie: czy to jest mauserowska łuska, bicia na niej to: 91 S 1 Dodatkowo na łusce około 8,5 mm od spodu jest nacięty fabrycznie pojedynczy karb- co on oznacza? Czy ta łuska jest z 1991 roku? Serdeczne dzięki za odpowiedzi. yano
Pytanie
yano
Witam, interesuje mnie łuska znajdująca się na dole zdjęcia. Górne to pierwszo- i drugowojenna produkcja. Dolna łuska ma wymary identyczne jak te ponad nią, jedynie kaliber może jest o dziesiętne milimetra większy od nich- nie wiem czym to może być spowodowane, ale bynajmniej pocisk mausera wpada wewnątzr niej na dno z lekkim luzem.
Pytanie: czy to jest mauserowska łuska, bicia na niej to: 91 S 1
Dodatkowo na łusce około 8,5 mm od spodu jest nacięty fabrycznie pojedynczy karb- co on oznacza?
Czy ta łuska jest z 1991 roku?
Serdeczne dzięki za odpowiedzi.
yano
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.