sakamc Napisano 16 Marzec 2008 Autor Napisano 16 Marzec 2008 takie cos. całośc chromowana, spłonka" tez. widoczne wiercenia po bokach. znalazłem kilka takich naboji zarówno od pistoletu jak i karabinowe, do czego słuzyły i czemu były srebrne?
Jaro5 Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 Zgadza sie , to Werzeugtpatrone, z tym ze jest to wersja wykonana z standardowego naboju. Modyfikacja polegała na nawierceniu łuski i pocisku, pochromowaniu całości i oczywiście pozbawieniu zawartości czyli ładunku miotającego
Jaro5 Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 W kwestii oznaczeń z dna łuski tego naboju - zapewne fabryka Polte (P), rocznik 1938 a numer partii w okolicach 50 ??
sakamc Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 P35 S 39tak to wygląda na spodzie.dzięki za informacje, z waszych postów wynika ze musiała tam byc rusznikarnia, szkoda ze tylko slepaki sie trafiły:)
blo39 Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 taki ślepak" jest o wiele więcej wart niż zwykły nabój
sakamc Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 o wiele, to znaczy o ile? czy ktoś sie bliżej orientuje jak częste są to fanty i jaką wartość pieniężną mają?
sakamc Napisano 16 Marzec 2008 Autor Napisano 16 Marzec 2008 takie cos. całośc chromowana, spłonka" tez. widoczne wiercenia po bokach. znalazłem kilka takich naboji zarówno od pistoletu jak i karabinowe, do czego słuzyły i czemu były srebrne?
Pytanie
sakamc
takie cos. całośc chromowana, spłonka" tez. widoczne wiercenia po bokach. znalazłem kilka takich naboji zarówno od pistoletu jak i karabinowe, do czego słuzyły i czemu były srebrne?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.