boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 zdjęcie znalezionej w internecie podobnej butelki tej samej firmy co moja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 szczoteczki do zębów, ta z lewej z napisem Citax a druga znanej firmy Chlorodont Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 ciekawszy kałamarz z wygrawerowanym na szkle smokiem lub gryfem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 kałamarze zdjęcie zbiorcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Pęknięty kufel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Różne butelki. Ta pierwsza z lewej po perfumach Mouson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Pokrywka po czymś, zdjęcie wrzucam do działu Identyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 To zdjęcie wrzucam do działu Identyfikacji. Ładnie wygląda, posiada sznurek przy zakrętce, wykonane z jakiegoś plastikowego tworzywa, w środku śmierdzi podobnie jak benzyna, smar, olej itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 widok od góry na gwint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 foto 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krasnal Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Powiedz lepiej co za wykrywacz masz ze same szkielko kopiesz. Pozdrawiam i gratuluje fantow;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 Hehe właśnie kopię bez wykrywacza dlatego prawie same szklane i porcelanowe fanty znajduję. Czasem trafią się jakieś łuski ale nie mam wykrywacza, po prostu znam miejsce gdzie jeszcze dużo można znaleźć i ciągle kopie w tej okolicy. Pozdrawiam p.s może jutro przybędzie zdjęć jeżeli pogoda pozwoli mi na mały wypad;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Dzisiaj rano pogoda nie sprzyjała bo padał śnieg. Po godzinie 15:00 warunki się poprawiły i udało mi się wybrać na mały wypad. Za chwilę dołączę zdjęcie moich dzisiejszych fantów;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Kopałem jakieś 1,5 godziny ale musiałem wcześniej wracać do domu, bo pogoda się pogorszyła. Na początek zdjęcie zbiorcze moich dzisiejszych wykopków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 A teraz troszkę z tego wyszczególnię... Kilka mniejszych butelek. Eh jak zwykle trafiało się szkło, choć dziś też 1 łuska i trochę przedmiotów codziennego użytku. Jest tez jakieś stare zerdzewiałe żelazko, może być ciekawe tylko nie wiem jak poradzić sobie ze rdzą może pomożecie, później wrzucę fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Duże butelki. Biała sygnowana na dnie znakiem BF, reszta tylko ma cyfry świadczące o pojemności butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 różne pojemniczki i kałamarze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Butelka z napisem na przodzie: Birkenwasser Dcalle, a pod spodem Haar wasser, czyżby jakiś szampon do włosów lub czyścidło do włosów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Kielich - jak zwykle uszkodzony;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Od lewej: porcelanka od piwa znanej niemieckiej firmy DAB z Dortmundu, ostrzałka do żyletek (już drugą taką znalazłem, pomagaliście mi kiedyś zidentyfikować ten przedmiot) oraz jakieś szklane denko od jakiegoś kremu itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Niemiecki długopis? na zdjęcie zbliżenie na napisy: Aug. Lohmann, BielefeldUnion-Brikett-Grosshandlung Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Widok powyższego przedmiotu na metalową końcówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Pudełko po jakimś środku do czyszczenia jamy ustnej. Kiedyś podobną pokrywkę dawałem do identyfikacji, dziś udało mi się trafić całe pudełko, a z jednej strony, której wcześniej nie miałem jest napis: ROSODONT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 20 Marzec 2008 Autor Share Napisano 20 Marzec 2008 Pudełko rozłożone na części... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.