Skocz do zawartości

Zdjęcia moich wykopków;)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

To zdjęcie wrzucam do działu Identyfikacji. Ładnie wygląda, posiada sznurek przy zakrętce, wykonane z jakiegoś plastikowego tworzywa, w środku śmierdzi podobnie jak benzyna, smar, olej itp.

Napisano
Hehe właśnie kopię bez wykrywacza dlatego prawie same szklane i porcelanowe fanty znajduję. Czasem trafią się jakieś łuski ale nie mam wykrywacza, po prostu znam miejsce gdzie jeszcze dużo można znaleźć i ciągle kopie w tej okolicy. Pozdrawiam p.s może jutro przybędzie zdjęć jeżeli pogoda pozwoli mi na mały wypad;]
Napisano
Dzisiaj rano pogoda nie sprzyjała bo padał śnieg. Po godzinie 15:00 warunki się poprawiły i udało mi się wybrać na mały wypad. Za chwilę dołączę zdjęcie moich dzisiejszych fantów;)
Napisano

A teraz troszkę z tego wyszczególnię...
Kilka mniejszych butelek.
Eh jak zwykle trafiało się szkło, choć dziś też 1 łuska i trochę przedmiotów codziennego użytku. Jest tez jakieś stare zerdzewiałe żelazko, może być ciekawe tylko nie wiem jak poradzić sobie ze rdzą może pomożecie, później wrzucę fotkę.

Napisano

Od lewej: porcelanka od piwa znanej niemieckiej firmy DAB z Dortmundu, ostrzałka do żyletek (już drugą taką znalazłem, pomagaliście mi kiedyś zidentyfikować ten przedmiot) oraz jakieś szklane denko od jakiegoś kremu itp.

Napisano

Pudełko po jakimś środku do czyszczenia jamy ustnej. Kiedyś podobną pokrywkę dawałem do identyfikacji, dziś udało mi się trafić całe pudełko, a z jednej strony, której wcześniej nie miałem jest napis: ROSODONT

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie