boryszielinski Napisano 13 Marzec 2008 Autor Share Napisano 13 Marzec 2008 widok na sygnaturę powyższego talerza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 13 Marzec 2008 Autor Share Napisano 13 Marzec 2008 Talerz Luftwaffe fabryka Rosenthal rok 1937 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 13 Marzec 2008 Autor Share Napisano 13 Marzec 2008 figurka wydana z okazji Whw Winterhilfswerk (pomoc zimowa). Nakleiłem figurkę na podstawkę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 13 Marzec 2008 Autor Share Napisano 13 Marzec 2008 Widelec z wyposażenia Luftwaffe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 13 Marzec 2008 Autor Share Napisano 13 Marzec 2008 Żeton Spielbank Berlin z kasyna. Być może enerdowski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 13 Marzec 2008 Autor Share Napisano 13 Marzec 2008 Żołnierz na koniu. Jak mi napisano jest to zabawka z przełomu XIX i XX wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Jeżeli dobrze pójdzie to jutro po południu przybędzie fantów;) co myślicie o mojej kolekcji? Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 14 Marzec 2008 Share Napisano 14 Marzec 2008 Fajna kolekcja też mam trochę szkła wykopanego, ale w porównaniu z tym to kropelka:D P.S płaska butelka bez szyjki to będzie na moje oko carska szklana manierka.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARQ Napisano 14 Marzec 2008 Share Napisano 14 Marzec 2008 Buteleczka z napisem Schutz Marke jest na ocet, kiedys wykopałem identyczną myslałem po perfumach lub czyms bardziej wyszukanym a tu ocet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 właśnie wróciłem z wykopków, pogoda nie sprzyjała, padał deszcz, cały w błocie byłem... ale opłacało się bo w te 2 godziny całkiem dużo ciekawych fantów znalazłem... mam nadzieję, że pod wieczór będą już jakieś zdjęcia. Na razie reklamówka leży na podwórku i czekam aż deszcz przestanie padać. Zabiorę się wtedy do oględzin i czyszczenia no i oczywiście do zrobienia fotek. Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 na zachętę czerwone malutkie serduszko, też znalazłem jakiś metr pod ziemią, plastikowe. Nie wiem czy to guzik czy wpinka. Pewnie współczesny wyrób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 widok na tył serduszka. Jest dziurka więc pewnie to guzik albo jakaś wpinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 zdjęcie zbiorcze z moich dzisiejszych wykopków;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 2 łuski i trochę metalowych elementów, fragment łyżki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 jakaś skrzynka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 skrzynka kolejne zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 zdjęcie skrzynki od przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 część ładnej filiżanki porcelanowej z serii Thomas Ivory Bavaria. Szkoda, że filiżanka uszkodzona:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Spód filiżanki z widokiem na sygnaturę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Od lewej: chyba kawałek fajki do palenia, porcelanka od piwa i zakrętka od solniczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Dwie ciekawe butelki: pierwsza od lewej z napisem Ysatfabrik Wernigerode druga zaś Fertilinets Virilinets. O tej drugiej znalazłem trochę w necie: Virilinets tabletter RICHARD WEISS PHARM FABRIK T1939-05-11Virilinets tabletter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 jakaś dziwna porcelanka, może od żyletek (patrz rysunek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Fajansowy kubeczek i powyższa porcelanka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 Francuska buteleczka, znalazłem o niej trochę w necie kilka zdjęć po podobnych produktach, które zamieszczę niżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.