AndrzejB Napisano 13 Marzec 2008 Autor Napisano 13 Marzec 2008 Znalazłem akumulator (baterie) jak kopałem fundament pod altane nie wiem do czego on jest. obudowa szklana korek potcelana w środku płyty ołowiane brak jakich kolwiek napisów. Jak ktoś może mi pomóc zoriętować sie od czego on może być.pozdrawiam
matrix14xxx Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Podobne,szklane w smołowanych skrzynkach były w wagonach kolejowych za PRL.
ERWIN Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 Prawdopodobnie to jest jedno z ogniw akumulatora samochodowego. Kilka takich ogniw połączonych w szereg było obudowanych drewnianą skrzynką. Produkcja przedwojenna lub wczesna po wojnie.
Pytanie
AndrzejB
Znalazłem akumulator (baterie) jak kopałem fundament pod altane nie wiem do czego on jest. obudowa szklana korek potcelana w środku płyty ołowiane brak jakich kolwiek napisów. Jak ktoś może mi pomóc zoriętować sie od czego on może być.
pozdrawiam
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.