bf109g Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 czy ktoś wie jak w jaki sposób można postarzec paier?tak aby zmienił on kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Sflogaj go w glebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1 Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Dwojakim sposobem (do wykonania w warunkach domowych): 1. Włożyc kartkę papieru do suszarki o temp. 80C przy wilgotności powietrza powiedzmy 80% (np. w naczyniu, z woda na dnie, kartka papieru na podstawce nad wodą), potrzymać tak przez kilkanaście dni.2. Naswietlać lampą UV (b. szybkie starzenie)W każdym wypadku, biała kartka papieru pożółknie, czyli ulegnie sztucznemu, przyspieszonemu postarzeniu. Mozna położyc na parapecie eksponowanym na światło słoneczne, nawet szyba nie ohroni przed żółknieciem (ale to potrwa dłużej niz z lampą UV)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Przygotuj jakieś naczynie, np. blacha do ciasta zaparz kilka herbat w woreczku i wlej to wszystko do pojemnika po czym wrzuć papier do tego na 15-30 minut i wysusz, nie susz żelazkiem bo się poskręca, nie podpalaj bo wcale fajnie nie będzie wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregfm Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Ja stosowałem starą suszarkę do zdjęć, tylko termostat jej podkręciłem na wyższą temperaturę. Ewentualnie zawsze pozostaje żelazko, ale to tylko dla małych karteczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.