Blitzkrieg Napisano 8 Marzec 2008 Autor Napisano 8 Marzec 2008 Hmm jestem szczesliwym posiadaczem XT50 i zamierzam się przesiaść na coś ambitniejszego z rodziny minelaba. Do dyspozycji mam 2800 plus minus cos tam jeszcze i poważnie mysle nad zakupem minelaba quatro. Hmm i stąd moje pytanie: Co ma większe zasiegi: quatro czy sovereign GT? a może przesiąść się poprostu na XT70?? a może warto dozbierac kasy i kupic explorera?? Jak mówię: zależy mi głównie na zasięgu choć i identyfikacja znaleziska nie jest bez znaczenia. XT 50 nie mozna kopac metalu, gdzyz skala dyskryminacji jest dość... enigmatyczna. Prosze o rady uzytkujących sprzet minelaba. Dzieki:)
P.D81 Napisano 8 Marzec 2008 Napisano 8 Marzec 2008 Ja od miesiąca używam XT 70 w zasadzie dopiero go poznaje, spędziłem z nim ok 30 h w terenie i kilka godzinek w domu robiąc testy (cewka uniwersalna 7,5 mzh)...hełm łapie na ok metr, pocisk moździerzowy na ok 75-80cm, klamre wh ok 50cm...(testy w powietrzu) monetki ładnie łapie dając ładny czysty sygnał do ok 30 cm( przynajmniej mi tak wyskakiwały) Dzis z głębokości ok 65cm wykopałem jakis niezidentyfikowany mosięzny krążek średnicy ok 10cm. Jestem zadowolony chodziło mi o wykrywacz uniwersalny i na militarke i na monetki i ten naprawde spełnia moje oczekiwania, a wyświetlacz jest bardzo przydatny. Cena 2199 z dwiema cewkami, torba na wykrywacz i torbą na znaleziska.
egon10 Napisano 8 Marzec 2008 Napisano 8 Marzec 2008 Witamx-50 znam troszeczke,natomiast qatrro znam bardzo dobrze.U wazam ze zamiana na quatrro ma sens.Moim zdanie qatrro jest lepszy od kazdej xtery,a tylko troche gorszy od explorera2.pozdrawiam egon
Blitzkrieg Napisano 8 Marzec 2008 Autor Napisano 8 Marzec 2008 Hmm co do terry to ciekaw jestem jak 70 widzi takie zelazne cuda. Pokazuje minusowe czy overload? moja 50 czesto widziała stalowe puszki właśnie na OL. Aha i zapytam jeszcze o tryb poszukiwań. czy te przedmioty wychodziły normalnie czy na prospectingu??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.