Skocz do zawartości

Jaki sprzęt??

Blitzkrieg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hmm jestem szczesliwym posiadaczem XT50 i zamierzam się przesiaść na coś ambitniejszego z rodziny minelaba. Do dyspozycji mam 2800 plus minus cos tam jeszcze i poważnie mysle nad zakupem minelaba quatro. Hmm i stąd moje pytanie: Co ma większe zasiegi: quatro czy sovereign GT? a może przesiąść się poprostu na XT70?? a może warto dozbierac kasy i kupic explorera?? Jak mówię: zależy mi głównie na zasięgu choć i identyfikacja znaleziska nie jest bez znaczenia. XT 50 nie mozna kopac metalu, gdzyz skala dyskryminacji jest dość... enigmatyczna. Prosze o rady uzytkujących sprzet minelaba. Dzieki:)
Napisano
Ja od miesiąca używam XT 70 w zasadzie dopiero go poznaje, spędziłem z nim ok 30 h w terenie i kilka godzinek w domu robiąc testy (cewka uniwersalna 7,5 mzh)...hełm łapie na ok metr, pocisk moździerzowy na ok 75-80cm, klamre wh ok 50cm...(testy w powietrzu) monetki ładnie łapie dając ładny czysty sygnał do ok 30 cm( przynajmniej mi tak wyskakiwały) Dzis z głębokości ok 65cm wykopałem jakis niezidentyfikowany mosięzny krążek średnicy ok 10cm. Jestem zadowolony chodziło mi o wykrywacz uniwersalny i na militarke i na monetki i ten naprawde spełnia moje oczekiwania, a wyświetlacz jest bardzo przydatny. Cena 2199 z dwiema cewkami, torba na wykrywacz i torbą na znaleziska.
Napisano
Witam
x-50 znam troszeczke,natomiast qatrro znam bardzo dobrze.U wazam ze zamiana na quatrro ma sens.Moim zdanie qatrro jest lepszy od kazdej xtery,a tylko troche gorszy od explorera2.
pozdrawiam egon
Napisano
Hmm co do terry to ciekaw jestem jak 70 widzi takie zelazne cuda. Pokazuje minusowe czy overload? moja 50 czesto widziała stalowe puszki właśnie na OL. Aha i zapytam jeszcze o tryb poszukiwań. czy te przedmioty wychodziły normalnie czy na prospectingu??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie