Gość Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Koledzy poszukiwacze!W najbliższej przyszłości wejdziemy do uni Europejskiej.Jak na mój zdrowy rozsądek poinniśmy zię zająć zakrojonymi (na większą skale) badaniami w Górach Sowich.Podejrzewam że już niedługo :- Nasi przyjaciele zza zachodniej granicy zaczną zię interesować ziemiami w pobliżu Włodarz, Osówki, Walimia.- W podziemiach zaczniemy spotykać Niemców.-(A po powiecmy roku) Będziemy mogli pomachać ciężarówką z zakrytymi plandekami wyruszającymi w kierónkó zachodnim. Towarzysze więc proszę was łączmy się!Wyjćmy z podziemia !Nie chowajmy się w cieniu !Szukajmy poparcia (Polityków, Muzeów itp.)Niewiele czasu nam zostało. Połączmy się !Wymieniajmy między sobą informacje!Poszukajmy prawdy! Pytacie A czym że jest prawda?"Prawda to jest to czego wszyscy szukamy.I niechodzi mi tu o szerzenie propagandy.Ja poprostu marzę o tym aby Niespełnił się mój czarny scenariusz.Prosze przedstawiajcie swoje opinnie na tem temat , a w szczególności chciał bym usłyszeć wasze zdanie na ten temat.P.S Przepraszam za błędy ale jestem dyslektykiem.
Gość Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Spokojnie kolego spokojnie, Niemcy przyjda i pozabieraja nam krowy a nie zardzewiale graty z 2 wojny :>
kleryk_sh Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Ja na tych hitlerowców j***** mam obustronnie zaostrzoną saperke. Niech ja jakiego w swojej okolicy z wykrywką spotkam co mi bedzie pola i lasy rozkopywac.
Haunebu Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Odpisalbym ale szkoda mojego cennego czasu na takie glupotya co do tej saperki to strzel sobie nia w leb moze ci sie polepszy !
Gość Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 super post!ale prawda jest taka:Niemcy sa wielkim, swietnie zorganizowanym narodem i wygrali wiekszosc wojen w historii. (nawet te ktore oficjalnie przegrali)Dzisiaj po 60 latach od zakonczenia wojny fascynuje wielu z nas ich technika, sprawnosc i konsekwencja. Osobiscie nie wierze, ze uda nam sie zorganizowac (w najblizszym czasie). Przez tyle lat nam sie nie udalo. Mielismy tyle czasu po wojnie, a nawet od roku 90, by pewne sprawy zalatwic.Nie uwazam, ze bysmy byli narodem malym". Wprost przeciwnie. Uwazam, ze jestesmy strasznie fajni... ale jestesmy tez biedni, nie mamy infrastruktury, logistyki i struktur organizacyjnych. Przyslowiowy Polak z szabelka, wciaz aktualny.A opublikowane statystyki dzisiaj w onet.pl wspominaja, ze 50% studentow chce wyjechac z kraju(marzy o tym), a 80% z nich na dluzej (czyt. na zawsze).Przyslowiowy Niemiec z RFN to kolo ktory zwiedzil Swiat , ma po studiach prace za 10 000 Euros miesiecznie, 2-3 domy, i majatek rodzinny, ktory przeciez sie nie rozszedl tak jak nasze w zawierusze dziejow..Ale w razie co to jestem z Wami ;-)Z politycznego pkt. widzenia o wiel bardziej oplacaloby sie nam z nimi dogadac.
czarny Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Nawet przed wejściem do Unii każdy Niemiec miał możliwość eksploracji rzeczonych podziemi. Granicę przekroczyc każdy może (zwłaszcza Niemiec), podjechać pod lasy Włodarza też, wejść do środka (do niedawna) też każdy, kto nie pękał. O bardziej zorganizowanych akcjach juz nie wspomnę (vide: Stolec). Tam był cały szwadron wojaków niemieckich. NIe sądzę, żeby magiczny 1 maja wiele zmienił.
Mariusz Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Witam,Komentarz może być tylko jeden: oni (Niemcy) napewno tylko czekają na otwarcie granic, żeby nas rozgrabić. :))))))Z całym szacunkiem, ale tego typu komentarze to można znaleźć w Radiu Ma Ryja, a nie na forum poszukiwaczy, więc ludzi oświeconych o szerokich światopoglądach.PozdrawiamMariusz (nie ksenofob)
kleryk_sh Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 To sobie poogladaj na forach jak sie niemaszki pytaja gdzie mozna w polsce pokopac. Teraz nie wywioza MGiety przez granice bo sa kontrole. Po aneksji do UE kontrol na zachodzie oslabnie a z czasem po podpoisaniu tr. z schengen nie bedzie granicy i bedzie mozna swobodnie wozic co sie chce. Ja mieszkam niedaleko Rosji i jakby nie bylo kontroli na granicach to wiadmo gdzie bym na weekendy jezdzil kopac :D
Gość Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 kleryk czemu węszysz wszech obecny spisek masońsko-żydowsko-cyklistyczny:))))ale wez po uwagę że ty też będziesz mógł pojechać do niemiec lub francji i pokopać i też wywieżc .......a co do rosyskich pograniczników to miałem już z nimi przygodę.......skonfiskowali patkę wehrmachtu i maskę murzyńską jako dziedzictwo kulturowe rosji(sic !!!)tzn chyba.rosyjsko języczne komunistyczne plemię w republice demokratycznej konga:)))))kleryk wyluzuj się z tymi wkrętami że szkopy przyjadą i nas wykupią i wogle zarządają rewizji granic na odrze..co oni mają wykupować..........???????? zardzewiałych mg 34 i hełmow..?!.....a w cholere z tymi hełmamiziemi też nie wykupią skoro w całym byłym nrd ziemia i budynki są komicznie tanie i tak nikt nie kupuje.........
Mariusz Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 jb42 teraz to bardzo modne szukać spisku, ale oprócz Żydów, masonów i komunistów bardzo niebezpiecznym środowiskiem są....cyliści :)))).Reasumując w pełni się z tobą zgadzam, a takie posty świadczą iż niezbyt wiemy czym jest UE.PozdrawiamMariusz
kleryk_sh Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Ja nei mowie o wykupywaniu ! To mozna bylo wykupic juz dawno mamy wykupione przez szwabow. A czemu ja nie pojade na zachod kopac ?1)W Polce mozna teoretycznie kopac swobodnie od 89 roku a na zachodzie od konca wojny powiedzmy :)2)U nas przewazaja wykrywacze sredniej jakosci a na zachodzie kazdy z georadarami i ramówkami chodzi wiec maja lepiej przekopane u siebie.3)Powyzsze punkty pokazuja ze tam powinna byc pustynia4)Znajde w reichu odznake za rany w ziemi i mnie zamkna do pierdla za propagowanie narodowego socjalizmu.Sam widzisz ze u nas napewno jest wiecej do wykopania niz w niemczech do tego szwaby posiadaja wiecej dokumentacji poczawszy od archiwow z fryburga przez przekazy babcine skonczywszy na planach Riese. Dla nich polska do kopania jest tak atrakcyjna jak dla nas obwod kaliningradzki czy ukraina gdyby nie bylo tam granic. Myslcie logicznie macie na dzialce kopalnie zlota ale zloto juz sie konczy bo kopalnia dziala juz 50 lat. Sasiad dopiero kopie od 10 lat w kopalni a wogole jej nocami nie pilnuje a tak wogole to to zloto jest nasze bo ta dzialka byla 50 lat temu naszego dziadka ktory zgina a ci nowi sasiedzi to zajeli.
past Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 klerykpo co mają czekać -- teraz nie ma jakichkolwiek problemów z kopaniem. z wywiezieniem równieżpo co mają kopać -- kupią na allegro i jeszcze im wyślą Do tego by zwiększyć twą złość-- mają dostęp do nemieckich archiwów i lepsze jak większość z nas informacje.I co z tego???? Myślisz że z nimi nie można kopać ? Ludzie jak inni.
danieloff Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Widzę, że towarzystwo z powodu zimowej bezczynności popada powoli w paranoję. Zamiast po prostu kopać, czyścić, identyfikować, planować wyjazdy - niektórzy tropią spiski i szukaja zewnętrznych i wewnętrznych wrogów. Boję się o kondycję psychiczną sporej grupy polskich poszukiwaczy, chociaż w sumie może to być reakcja na zwielokrotnione bodźce stresowe - z jednej strony ustawa, policja, straż leśna, aż szyja boli od rozglądania się dookoła w terenie, a z drugiej niemieccy poszukiwacze czekajacy nad granicą, tajemniczy strażnicy poniemieckich podziemi, latajace spodki, spiski różnych grup społecznych i narodowych przeciwko Polsce, Polakom i polskim poszukiwaczom... Panowie, przejrzyjcie ostatnie posty - to chyba objaw nudy i zimowej deprechy? Chociaż z drugiej strony to całkiem zabawne, można się nieźle uśmiać:-) Nic to, byle do wiosny - głowy przewietrzą się w terenie, to i na Forum zrobi się ciekawiej.A tak swoją drogą, to akurat ja miałem okazję poszukać w Polsce z moim przyjacielem z Niemiec i jak dotąd nie pozabijaliśmy sie saperkami:-) Z tym, że on swoje fanty w większości zostawił w Polsce - w Niemczech mają tego na tony...
Gość Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Mieszkam w Górach Sowich trochę lat i wiem że niemcy mogą sobie tam kopać kiedy chcą i gdzie chcą nawet teraz ...unia nic nie zmieni bo to zależy od nadleśnictwa które jest państwem w państwie .... a poza tym w tych górach nic nie ma ...
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Jasne, że tam ic nie ma"!Podziemnia w Sowich (i ich ewentualna zawartość) to wymysł cyklistów i ciętych na rozumie" fanatycznych wyznawców spiskowej teorii dziejów" - autorów i czytelników Odkrywcy" oraz kolebniętego w czółko pana Cery.A kto myśli inaczej ten jest wariat i bierze w ryja.ZROZUMIANO???;)Michał
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 No, no - nieźle. Bić tych, którzy myślą inaczej !!! A czemu się tak podniecasz ? W czym Ci przeszkadza, że ktoś uważa inaczej niż Ty ? A może sam chcesz kopać w tym rejonie ???
danieloff Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Michale44niezalogowany - to nie forum dla np. kiboli, zamiast pisać Bierze w ryja" używaj raczej określeń w stosunku do takich osób należy wyrazic niezadowolenie lub zademonstrować brak akceptacji ich poglądów" lub ie zgadzam się z Twoimi poglądami na temat Gór Sowich więc nie rozpowszechniaj ich" :-))) Obowiązuje kultura i wzajemne poszanowanie. I to k... wszystko!
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Myślałam, że chodzi o coś innego.Ale najwyraźniej masz jakiś problem i nie było by i tak żadnej zabawy.
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Można wziąść kulturalnie w ryja, aby dać satysfakcje estetom.
Grzechu Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Myślałam, że chodzi o coś innego. Ale najwyraźniej masz jakiś problem i nie było by i tak żadnej zabawy."Głodnemu, chleb na myśli - jak to mawiają.:)
BoguslaWoloszanski Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 do supervixen: Jak ten damski bokser michal44niezalogowany nie chce, to ja bym chętnie skorzystał...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.