raff3 Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Witam serdecznie!Potrzebuję zidentyfikować bicia na denku łuski. Łuska mauser, posiada trzy znaki: PC ZI 40, dodatkowo spłonka była pomalowana kolorem fioletowym.Czy ktoś wie jak ją zidentyfikować bo mi się nie udało. Będę wdzięczny.
raff3 Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Witam serdecznie!Potrzebuję zidentyfikować bicia na denku łuski. Łuska mauser, posiada trzy znaki: PC ZI 40, dodatkowo spłonka była pomalowana kolorem fioletowym.Czy ktoś wie jak ją zidentyfikować bo mi się nie udało. Będę wdzięczny.
Jaro5 Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 PC - Peters Cartridge Co, Kings Mills czyli producent40 - końcówka roku produkcji - 1940Z - elaboracja prochem nitrocelulozowymI - typ (Mark) pocisku
Jaro5 Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 W tym przypadku było to tylko uszczelnienie spłonki
Pytanie
raff3
Potrzebuję zidentyfikować bicia na denku łuski.
Łuska mauser, posiada trzy znaki: PC ZI 40, dodatkowo spłonka była pomalowana kolorem fioletowym.
Czy ktoś wie jak ją zidentyfikować bo mi się nie udało. Będę wdzięczny.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.