2702 Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Jestem posiadaczem Krzyża Waleczności Armii Bałachowicza. Posiada on na rewersie sygnowania 4H oraz wybity numer 3800. Może ktoś z was będzie w stanie pomóc w bliższej identyfikacji tych znaków.
huk 100 Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 na ty fotkach nie widać w ogóle śladów noszenia -pozdro
SZZ Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Wiesz coś o przeszłości tego egzemplarza? Nie jest to czasem współczesna kopia? Sądzę, że w przypadku oryginału wstążka byłaby złachana" a krzyż nie wyglądałby jak spod sztancy, bo jego pierwotny posiadacz z pewnością nie wstydziłby się go nosić w dwudziestoleciu międzywojennym.Pozdrawiam
2702 Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Krzyż pochodzi z Włoch. Zastanawiają mnie te sygnowania...
huk 100 Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 Daj fotki w lepszej rozdzielczości i zbliżeniu :):)to ludziska powiedz ci może coś wiecej niż ja :):):) -pozdro
Pytanie
2702
Jestem posiadaczem Krzyża Waleczności Armii Bałachowicza. Posiada on na rewersie sygnowania 4H oraz wybity numer 3800. Może ktoś z was będzie w stanie pomóc w bliższej identyfikacji tych znaków.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.