capitan2 Napisano 28 Luty 2008 Autor Napisano 28 Luty 2008 Posiadam dwie ostrogi proszę o pomoc w ID. Fotka pierwszej:
kowalinho Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Ciężko jest powiedzieć coś o tych ostrogach. Czy któraś jest sygnowana w jakiś sposób? Druga sztuka wg mnie to typowa ostroga z okresu przedwojennego, może być polska, może być niemiecka..
capitan2 Napisano 1 Marzec 2008 Autor Napisano 1 Marzec 2008 Polatałem po innych stronkach i ta skórzana" wygląda mi na polską wz. 31, mam rację ?? Ta druga nie ma żadnych sygnowań wiec chyba jakiś wyrób ozdobny czy cuś, jeżeli ktoś może mi jeszcze jakoś pomóc w ID byłym wdzięczny.
kowalinho Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Niestety, te ostrogi nic z wz31 nie mają wspólnego - zupełnie inna konstrukcja. Popatrz na ostrogi w tym wątku:http://www.odkrywca-online.com/ostrogi-producenci,586528.html#586528Ostrogi tego typu, jak Twoja druga często są określane jako oficerskie", nie ma konkretnego wzoru według którego je robili.
Pytanie
capitan2
Posiadam dwie ostrogi proszę o pomoc w ID.
Fotka pierwszej:
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.