Skocz do zawartości

Dyskryminacja. Czy to normalne?

Curunir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wątek głównie dla posiadaczy Ciboli ( choć nie tylko ).
Chciałbym się dowiedzieć czy to normalne, że gdy ustawiam dyskryminację powyżej iron to mam dobry sygnał na większe kawałki żelaza a na małe nie zanika całkiem tylko staje się jakby bardziej szarpiący i ogólnie rzydszy"?
Poza tym chodzę z Threshold na godzinie 2'giej i czułością 8-10.
Za pozostałe dobre rady od doświadczonych użytkowników oczywiście też będę wdzięczny choć na forum ich sporo więc nie nalegam.
Napisano
Twój wykrywacz zachowuje się jak najzupełniej normalnie. Nie jestem użytkownikiem Ciboli, a użytkownikiem różnych modeli Tesoro przez ostatnie 17 lat i sprzedawcą tych wykrywaczy. Osobiście używałbym większej czułości, ale wtedy fałszywach sygnałów, trzasków i pyknięć jest znacznie więcej i trzeba wyławiać sygnały czyste oraz sprawdzać wątpliwe.
Napisano
Wiem Panie Andrzeju, że jest Pan dystrybutorem - w końcu od Pana kupowałem ;)
Dziękuję za wypowiedź - człowiek od razu wyzbywa się wątpliwości.
Napisano
W każdym wykrywaczu z pokrętłem dyskryminacji polecam przesuwać gałkę dyskryminacji co jedną działkę, każdorazowo sprawdzając poziom dyskryminacji np. na kapslu, łusce stalowej, małej monecie oraz obserwowanie zaniku tego sygnału [lub zmianę tonu dźwięku].
Pozwoli to na indywidualne dopasowanie dyskryminacji do własnych potrzeb dla posiadanego wykrywacza.
Pytanie jak ma działać dyskryminacja, w wykrywaczu, który ma się w rękach jest zbyteczne.
To tak, jak by sie pytać, ile wody popłynie z kranu, po odkręceniu pokrętki o pół obrotu :) Trzeba odkręcić ten kran i się przyjrzeć...
Napisano
Armand, masz rację, że zbyteczne ale po prostu miałem taki zamysł, iż jak wytnę" żelazo to nie będzie mi go wskazywało w ogóle a nie słabszym tonem i nie wiedziałem czy to norma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie