Skocz do zawartości
  • 0

szabla - Solingen / W. Schmolz

pirog

Pytanie

Napisano

Witam. Wszedłem w posiadanie takiej oto broni. Niestety można tu wrzucić tylko jedno zdjęcie, więc wybrałem akurat to ujęcie. Chciałbym prosić Forumowiczów o jakiekolwiek informacje na jej temat.
Dziękuję i Pozdrawiam

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
z niewiadomych powodów wszycy zamieszczający fotki szabel pokazują rękojeść nie zaś głownię... niepojęte...
Napisano
Jeśli rozpoznajesz swój egzemplarz to się odezwij to podeślę Tobie zdjątka oryginalnej specyfikacji technicznej takiej szabli. Jesli nie szukamy dalej. Broń jest na pewno pruska, więc na pewno znajdziemy...
Napisano
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zdjęcie całego egzemplarza technicznie niezbyt dobre, ale widzę, że wiele Wam nie potrzeba do identyfikacji :) Вот это:
Napisano
R51, bardzo mi pomogłeś.
Wszedłem w jej posiadanie niedawno. Brak pochwy i klinga nosi ślady niedawnych zniszczeń (mocno poszczerbiona) Mimo zamiłowania do staroci, nie kolekcjonuję broni białej, i będę dążył do sprzedania jej. To nie moja domena i nie wiedziałem kompletnie na czym stoję. Podejrzewałem jedynie I-wojenny rodowód. Oczywiście reflektuję na dodatkowe informacje. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie