P.D81 Napisano 23 Luty 2008 Autor Napisano 23 Luty 2008 Witam! Prosze o wskazanie lini frontu 1945r w okolicach łodzi, Zduńskiej Woli, Sieradza....lub chociaz tytuł ksiązek, w ktorych znajde takie informacjie. Z góry dziekuje
bjar_1 Napisano 23 Luty 2008 Napisano 23 Luty 2008 Hehe, linia frontu przemieszczała się z zabójczą prędkością w kierunku zachodnim ;) Co do grzebania to najpewniej okolice Łasku - Sieradza.
P.D81 Napisano 23 Luty 2008 Autor Napisano 23 Luty 2008 Hehe no własnie tyle to ja tez wiem:))) ale dzieki za odzew....moze jakies poszczególne miejscówki??? zebym miał jakis punkt odniesienia:)
irek69 Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 W Zgierzu w trybie alarmowym wyładowywała się Brygada Dział Szturmowych z Korpusu Grossdeutschland. Natomiast gdzie dokładnie walczyła nie jestem pewien.... czytałem w Festung Posen 1945. Pancerna Rezerwa Uderzeniowa Poznań 1945, że pewne elementy tej brygady walczyły w rejonie Koła.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.