steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 .... coraz więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 mata i żywica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 troche szpachli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 i jeszcze trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 lekki szlif:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 a tu po malowaniu wstępnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Kolor na zdjęciach przekłamany bo robione były aparatem w telefonie i w dodatku przy świetle jarzeniowym.Pozostało tylko dorobienie wkładu i kalki ale to jak znajdę trochę czasuPozdrosteinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Nie został oczyszczony z rdzy przed żywicą. Będzie go dalej jadło. Oczywiście kształt dzięki macie pozostanie. Fakt, stan był agonalny ale teraz niewiele ma wpulnego z orginałem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Witaj Wojtek.Wiedziałem że zawsze znajdziesz jakieś ale:))))))))))Jasne że nie został oczyszczony dokładnie(nie licząc elektrolizy)ale powinieneś wiedzieć że w przypadku dokładnego pokrycia żywicą(z obu stron) gdy powietrze nie przenika do blachy proces żarcia przebiega znacznie wolniej.Co do oryginału to nie wiele mnie on interesował,wiadomo było od razu iż nic z niego nie wyciągnę jeśli chcę go odtworzyć do kształtów przed pożarciem:)Będzie stał teraz na komodzie między innymi bardziej lub mniej oryginalnymi i zapewniam Cię że jeszcze niejednego z nas przeżyje.Dodałem go tu tylko dla tego żeby pokazać iż można zrobić coś z niczego.Pozdrawiamsteinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Brawo Steinar!!! ...niesamowite ze z takiego zlomu to zrobiles, wczesniej wygladal jak po ostrzale leningradu-))))Super!!!!!Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Dzięki Leon:)Następne ogryzki czekają w kolejce.Tylko nie wiem czy je robić bo niektórzy uważają że to już nie oryginał i nie ma klimatu:)Pozdro dla kumatychsteinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 ..gdybym sie sugerowal tym co pisza inni to bym nic nie zrobił,rob swoje i tyle-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 moim zdaniem ładne stany sa do gablotki a złomy do zabawy, szczegolnie takie tak ten Twoj z otworem wielkosci ruskiej czapki oficerskiej-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Tylko , że po roku szpachla zacznie odpryskiwać a z nią i farba. Cyrograf ma racje- nie wyczysciles helmu do golego metalu. teraz zacznie go żrec od środka. Szkoda tyle pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 A co to samochód co po dołach jeździ ?Zapewniam Cie że nie będzie odpryskiwać.Mam 31-ke zrobioną przeze mnie jeszcze za czasów kiedy Bolek,Szechter i Jaruzel bratali sie przy okrągłym stole i jakoś do tej pory nic z niego nie odpada:.A przeszedł naprawde wiele i wyglądał nie mniej tragicznie od tego.Pozdrosteinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 ładnie kolego go zrobiłeś pełen szacunek,ja też mam niemiaszka łatanego szpachlą był pordzewiały i nic nie pęka nic nie rdzewieje,ale tak to jest jak zrobisz pokarzesz swoją pracę a ktoś ci będzie twierdzenia swoje zakładał że coś z nim nie tak się stanie..pzdr.steinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Tu jest całość pokryta żywicą i matą, nie szpachlą. To nie będzie odpadać bo stanowi całość samo w sobie, nawet jak środek (metal) rozsypie się.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 To i ja dorzucę swoje trzy grosze.Hełm M35 po zakupie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 25 Styczeń 2009 Share Napisano 25 Styczeń 2009 ...i po wstępnym pomalowaniu. Co prawda później go inaczej umodelowałem, ale nie dysponuję chwilowo zdjęciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rutus1 Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 mam pytanie czym uzupełniacie wżery po rdzy na chełmach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.