miggi1 Napisano 29 Styczeń 2004 Autor Napisano 29 Styczeń 2004 Mam problem na II WŚ za bardzo się nie znam (I WŚ owszem) dlatego mam problem a właściwie kilka 1. który niemiec (numer) jest najstarszy stopniem kumpel podpowiedział że nr 25 2. jaki ma (ten najwyższy stopniem) stopień3. w jakiej formacji służył z góry dzięki i pozdrawiam miigi1
miggi1 Napisano 30 Styczeń 2004 Autor Napisano 30 Styczeń 2004 Witam oto niemiec z nr 27 nie wydaje mi się zę jest on straszy stopniem od nr 25 ale mogę sie mylić pzdr miggi1
RASTCOM Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 Miggi Dalej twierdze że najstarszy stopniem będzie Nr. 25.Zawsze jak świat światem i wojsko wojskiem na pamiątkowych zdjeciach najważniejszy siedzi w środkuStopień to pułkownik , ale to tylko moja wersja .pozdr
India Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 Cze.Dzieki za powiekszenie fotki:)Mialam w tym swoj maly cel:) Krzyz zelazny...ktory jest prawdopodobnie z okresu Iww - IIklasa.Ale wracajac do tematu. Istotnie nr.25 to Oberst.Czyli pulkownik.W przeszlosci sluzyl w kawalerii, podobnie jak zolnierz z numerem 27.Formacja o ktora pytasz to piechota.Prawdopodobnie numer 27 bral udzial w kampani wrzesniowej- patrz szpanga nad gorna kieszenia.Szkoda ze fotki nie sa w kolorze:) wtedy moznaby okreslic rodzaj piechoty.Pozdro.India
miggi1 Napisano 29 Styczeń 2004 Autor Napisano 29 Styczeń 2004 Mam problem na II WŚ za bardzo się nie znam (I WŚ owszem) dlatego mam problem a właściwie kilka 1. który niemiec (numer) jest najstarszy stopniem kumpel podpowiedział że nr 25 2. jaki ma (ten najwyższy stopniem) stopień3. w jakiej formacji służył z góry dzięki i pozdrawiam miigi1
miggi1 Napisano 29 Styczeń 2004 Autor Napisano 29 Styczeń 2004 i powiekszenia niemca z nr 25 pytanie co to za odznaczenie pod krzyżem ??miggi1
pol Napisano 29 Styczeń 2004 Napisano 29 Styczeń 2004 Krzyż z mieczmi (kvk) 1939 wersja srebrna , może nie fachowo opisałem , bo w skrocie , ale tak mi się wydaje.pozdro pol
Pytanie
miggi1
Mam problem na II WŚ za bardzo się nie znam (I WŚ owszem) dlatego mam problem a właściwie kilka
1. który niemiec (numer) jest najstarszy stopniem
kumpel podpowiedział że nr 25
2. jaki ma (ten najwyższy stopniem) stopień
3. w jakiej formacji służył
z góry dzięki i pozdrawiam miigi1
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.