Radekk Napisano 18 Luty 2008 Autor Napisano 18 Luty 2008 Trafił mi się taki guziczek:-dwuwarstwowy-na odwrocie widać część napisów EXTRA.... ORANGE"Czy ktoś może znalazł podobny w lepszym stanie?
kopijnik2 Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 już sam podział tarczy na pola" świadczy o obcej - zachodniej prowiniencji...tarcza polska" jak bułka paryska" - jest tylko określeniem pewnej formy...popracuj nad polem centralnym - może kiedyś się dojdzie czyje to było...
kopijnik2 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 ...Pole tarczy gęsto zakreskowane liniami pionowymi oznaczało barwę czerwoną, poziome kreski: barwę błękitną, prawoskośne: zieloną, a kratka czarną. Pole srebrne pozostawało białe, złote było zakropkowane. ...pięciopolowyczyli błękit i czerwieńcztery lilie - pewnie złotekorona hrabiowskatylko piąte(centralne) pole wymaga rozpoznania...
kopijnik2 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 i tarcza polska" - chociaż pewnie to nic nie znaczy...
Radekk Napisano 18 Luty 2008 Autor Napisano 18 Luty 2008 Trafił mi się taki guziczek:-dwuwarstwowy-na odwrocie widać część napisów EXTRA.... ORANGE"Czy ktoś może znalazł podobny w lepszym stanie?
Radekk Napisano 18 Luty 2008 Autor Napisano 18 Luty 2008 a zapomniałem dodać że guzik jest duży 2,7cm średnica
Pytanie
Radekk
Trafił mi się taki guziczek:
-dwuwarstwowy
-na odwrocie widać część napisów EXTRA.... ORANGE"
Czy ktoś może znalazł podobny w lepszym stanie?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.