Skocz do zawartości

Zapytanie

kociarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Bardzo prosilbym o jakies namiary,na temat poszukiwan z wykrywaczem na terenach Anglii.
Domyslam sie,ze ten temat byl walkowany,lecz ja przeoczylem.
Pozdrawiam Kociarz
Napisano
poszukiwania sa jak najbardziej legalne pod kilkoma warunkami:jezeli to teren panstwowy to mozesz szukac do woli,jezeli prywatny to zapytaj sie wlasciciela o zgode ,na terenie stanowisk archeologicznych zabronione(sa one oznaczone wiec nie bedziesz mial problemu)oczywiscie musisz przestrzegac pewnego kodeksu poszukiwaczy tj:zakopywanie dolkow itd.w U.K.jest tak zwane dziesiec przykazan poszukiwacza wyslalbym tobie ale gdzies posialem po powrocie do polski ale mniejwiecej jest to jak napisalem acha i jeszcze jedno:obowiazek zglaszania cenniejszych znalezisk,o jakiekolwiek sciganie nie masz sie co martwic bo to nie jest polska chyba ze bedziesz probowal sprzedac na czarnym rynku celtycki skarb,pozdro i zycze udanych lowow
Napisano
No i to mi się podoba, tak powinno być, u nas też możesz przestrzegać tego, że nie ruszasz stanowisk archeologicznych, będziesz zakopywał dołki po sobie to i tak cię uglebią
  • 7 months later...
Napisano
Panadam !!! Bardzo prosze o te szczegoly.Mieszkam w U.K.,mam swoj ukochany aparat i krew mnie zalewa,ze niemam odwagi pochodzic.Moze jeszcze inni cos podpowiedza.Licze na Was.
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczow.
Napisano
przepraszam za wtrącenie ale czy w Polsce są zaznaczone stanowiska archeologiczne? bo w mojej okolicy nie więc jeśli nie wiesz gdzie one są to przez pomyłkę można na nie wejść i coś znaleźć i co wtedy?
pozdrawiam
Napisano
Jak by to powiedzieć... W Polsce jest tak, że jeśli znajdziesz coś zabytkowego/wartościowego, to znaczy że kopałeś na stanowisku archeologicznym ;P
pzdr, Art

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie