kociarz Napisano 18 Luty 2008 Autor Napisano 18 Luty 2008 WitamBardzo prosilbym o jakies namiary,na temat poszukiwan z wykrywaczem na terenach Anglii.Domyslam sie,ze ten temat byl walkowany,lecz ja przeoczylem.Pozdrawiam Kociarz
kociarz Napisano 18 Luty 2008 Autor Napisano 18 Luty 2008 Chodzi mi o jakies przepisy prawne,cos na temat legalnosci.
pattern1937 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 Wpisz w wyszukiwarce Poszukiwania w Anglii", a napewno coś znajdziesz.
panadam12 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 poszukiwania sa jak najbardziej legalne pod kilkoma warunkami:jezeli to teren panstwowy to mozesz szukac do woli,jezeli prywatny to zapytaj sie wlasciciela o zgode ,na terenie stanowisk archeologicznych zabronione(sa one oznaczone wiec nie bedziesz mial problemu)oczywiscie musisz przestrzegac pewnego kodeksu poszukiwaczy tj:zakopywanie dolkow itd.w U.K.jest tak zwane dziesiec przykazan poszukiwacza wyslalbym tobie ale gdzies posialem po powrocie do polski ale mniejwiecej jest to jak napisalem acha i jeszcze jedno:obowiazek zglaszania cenniejszych znalezisk,o jakiekolwiek sciganie nie masz sie co martwic bo to nie jest polska chyba ze bedziesz probowal sprzedac na czarnym rynku celtycki skarb,pozdro i zycze udanych lowow
Valjean Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 No i to mi się podoba, tak powinno być, u nas też możesz przestrzegać tego, że nie ruszasz stanowisk archeologicznych, będziesz zakopywał dołki po sobie to i tak cię uglebią
kociarz Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Napisano 25 Wrzesień 2008 Panadam !!! Bardzo prosze o te szczegoly.Mieszkam w U.K.,mam swoj ukochany aparat i krew mnie zalewa,ze niemam odwagi pochodzic.Moze jeszcze inni cos podpowiedza.Licze na Was.Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczow.
hubciu93 Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 przepraszam za wtrącenie ale czy w Polsce są zaznaczone stanowiska archeologiczne? bo w mojej okolicy nie więc jeśli nie wiesz gdzie one są to przez pomyłkę można na nie wejść i coś znaleźć i co wtedy?pozdrawiam
ArtVee Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 Jak by to powiedzieć... W Polsce jest tak, że jeśli znajdziesz coś zabytkowego/wartościowego, to znaczy że kopałeś na stanowisku archeologicznym ;Ppzdr, Art
kociarz Napisano 26 Wrzesień 2008 Autor Napisano 26 Wrzesień 2008 Dzieki Panowie,ale to nic nie wnosi do mojej prosby.Jeszcze raz prosze o podpowiedz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.