Arbi1000 Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Witam.Ostatnio nabyłem taką lutlampę ale nie jest kompletna.Brakuje uchwytu roboczego (widać z prawej strony).Czy ktoś z braci poszukiwaczy dysponuje zdjęciami podobnego sprzętu?Chcę ten brak uzupełnić, bo warto, ale potrzebny jest wzór.
Cyrograf15 Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Brakuje kawałek płasownika w kształcie C i drewnianej rączki.Wojtek
Arbi1000 Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 No tak.Tak sobie to wyobrażam, ale choćby kształt tego drewienka jaki powinien być?Poszukam jakiegoś pasjonata i kolekcjonera tych urządzeń.
Cyrograf15 Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 Kuknij na Alledrogo jest kilka starych. Nie identyczne ale w tym stylu.Wojtek
Arbi1000 Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 Trochę polukałem po necie i dochodzę do wniosku, że ten uchwyt powinien przypominać kształt trójkąta.Znałem do tej pory tylko jeden model lutlampy tzn. ten od URSUSA C-45 (bo te ciagniki, to też moje hobby).Ale to zupełnie inna bajka.Okazało się, że ta zabawka ze zdjęcia to nawet znanej firmy jest.Jej symbol 104" (bo one miałe numerację, według wielkości i przeznaczenia, chyba).Jestem dobrej myśli w nadziei uzyskania fotki z innym egzemplarzem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.