justomen Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 czy hs-3 to najlepszy wykrywacz statyczny? jak się ma do salamandry? co proponujecie ze statyków? dzięki za rzeczowe odpowiedzi.az wstyd sie przyznac. miałem kiedys prospektora.
armand Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 To będziemy mieli następną iesiadę" z obsługą nowego wykrywacza justomena. Ciekawe, czy przeczyta instrukcję obsługi.
justomen Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 Psu na bude instrukcja, jak wykrywacz niedziała poprawnie. poza tym to mało techniczna odpowiedz.Panu Armand dziekuje i prosze o niezabieranie głosu.
jacks Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 mam wykrywacz hs-3. prospektora ma moj kumpel i smiało mogę chodzic za nim.
terenowiec69 Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 Witam,co do HS-3 to masz mozliwość dokupienia cewek o róznych średnicach.I tak 20cm25cm(standard)30cm37cm,potocznie nazywaną 40-tką.Baterie starczają nawet na cały sezon.Masz możliwość podłączenia słychawek.Łatwy do opanowania.Prosta arazem solidna konstrukcja.Szybko sie składa.Części i serwis u producenta. Statyk i dynamik w jednym.Odemnie tyle.
michal123456789 Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 To byl moj pierwszy wykrywacz.100 procent zadowolenia.Pozdro! Aktualnie w trakcie sprzedazy.( zakupilem w5900 di pro sl-zmiana w kopaniu - drobnica)
justomen Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 dzięki HS-owcy.a czy jest ktoś niezadowolony, jezeli chodzi o militarkę?
220V Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 hmmm, chyba jeśli chodzi o militarkę to nie znajdziesz niezadowolonych użytkownikówten sprzet gwarantuje tony żelastwa wszelakiej maści i rozmiaru ;)moj miał cewe 30cm (chyba najbardziej uniwersalna)...chyba że ktoś sie tym zniudził - wtedy zmiana wykrywki na coś bardziej na kolorek wskazanaja tak zrobiłem, ale o HS-ie złego słowa nie powiempozdrawiam
michal123456789 Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 AD:chyba że ktoś sie tym znudził - wtedy zmiana wykrywki na coś bardziej na kolorek wskazanaja tak zrobiłem, ale o HS-ie złego słowa nie powiemJA ZROBILEM TAK SAMO :) pozdro! ZLEGO SLOWA ROWNIEZ NIE POWIEM... xDHEHE...POLECAM:)
justomen Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 Dziekuje to mi wystarczy, chętnie jeszcze poczytam dobre i te złe strony o hs-3.A może cos z innej półki z lepsza dyskryminacją?
michal123456789 Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 hehe:P ale rozrzut. Jesli chodzi o gorna polke polecam wykrywki firmy whites;5900 i 6000 di pro sl orazxlt(po hs3 extra jest w5900-sam z nim od niedawna smigam-wiecej o nim napisze Mrand i ProScan) ...Jakies inne propozycje? ( aha dodam ze nie musisz za taki wykrywacz u nas placic 1500-2000-2500 np. tylko do 1000 w usa )
ja20 Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 Złe strony to skręcany stelaż, musisz pilnować, żeby śrubek nie pogubić.Kolejna zła strona, że baterie kosztują więcej niż zwykłe paluszki i trzeba ich 6 sztuk, ale bardzo dobrą stroną jest to że jak już kupisz baterie to przez długi czas nie musisz ich wymieniać, moje wytrzymały prawie rok i gdyby nie to że pożyczyłem kumplowi który nie umiał ustawić i stwierdził, że to wina baterii to pewnie by jeszcze potrzymały.
owen79 Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 A ja Bardzo odradzam Hs-3 dla początkujących poszukiwaczy . Czytając te forum ze jest taki dobry kupują uzywany na allegoro i idą w teren i co wielki zawód zamiast skarób same złomy bo dyskryminacja nie działa , po prostu w hs 3 prawie jej nie ma. Jak dla mnie dla początkujacego będezie lepszy Bounty Hunter Tracker 4 nawt ten bo ma dyskryminacje i można nim nakopać monetek a nie samych śmiecie.Dla początkujących odradzam hs-3 . Ja taki błęd zrobiłem i mało nie połamałem hs3 o drzewo i szybko go sprzedałem, duzo ludzi tak robi i wystawiają go na allegro aby następny jeleń go kupił.
owen79 Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 Hs-3 dobry jest na militarke faktycznie gdzie się cos dziao jakaś bitwa ale jeszcze do tego musi być czysty teren bez śmieci bo jak się trafi teren z gwoździami i blaszkami to hs 3 trzeba kopać co kilka metrów same doły w których są złomy i szkoka czasu zamiast kopać fanty kopie sie złomy. I po pół godziny mamy 20 dołków i przszliśmy 50 metrów i zero fantów.Na zaśmiecony teren szkoda czasu.
justomen Napisano 17 Luty 2008 Autor Napisano 17 Luty 2008 owen79 dzięki. wezmę pod uwage twoje spostrzezenia gdyż w moich stronach przebiegał front I wś wiec duzo odłamków artyleryjskich.
owen79 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 CZeść justomen.Pisze dlatego tak abyś się nie zawiudł że kupisz sobie hs-3 i będziesz kopał kupe monetek i militarki.O monetkach możesz zapomnieć bo jesli hs-3 nawet małą monetke wykryje w ziemi to nie rozpoznasz czy to jest cygnał na monetke czy po prostu zmieniłeś wysokość cewki i wykrywacz zaczyna wyć . I ominiesz monetke bo będziesz miał dość już kopania.
owen79 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 Może wiesz ze zmiana wysokości proiwadzenia sądy względem ziemi sygnalizuje takim samym sygnałem co wykrycie metalu . Więć w krzaczorach będziesz miał wiele takich sygnałów bo będziesz musiał omijać gałęzie itp.W wykrywaczach monetkowych tego nie ma i możesz podnośić sąde ile chcesz i wykrywacz się nie roztroji i będzie pracował nadal tak jak wcześniej .Do głębokości 40 centymetrów hs-3 na militarke i monetki nie ma szans z Garettami Bunty Hunterem Minleabem itp.a niektóre z wymienionych modeli jeszcze głębij ciągną.Miałem 8 wykrywaczy i wiem co mówie . Teraz mam typowy automat granica ceny 1100 zł i uwież mi ze przez 2 godziny kopania kopie około 20 dołków w tym jest zawsze pare monet pare łusek i kapsli itp.
michal123456789 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 AD:Do głębokości 40 centymetrów hs-3 na militarke i monetki nie ma szans z Garettami Bunty Hunterem Minleabem itp.a niektóre z wymienionych modeli jeszcze głębij ciągną. Nie moge...ahahahhahaha widac ze hs3 w rece nie miales lub nie umiales z niego korzystac.I naucz sie pisac :) Bo w 1 poscie 20 bledow to porazka :D POZDRO :) (ROZUMIEM CO TAM ąę ITP ALE BEZ PRZESADY :)
owen79 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 To chyba ty Michale nie miałeś wcześniej innego wykrywacz niż Hs-3 .Ciekawe ile wykopałeś nim monetek i kolorków . I chyba nie kopałes z nikim innym co ma np Garretta Minleaba Bounty Huntera bo w przeciągu godziny oni nakopią monetki i kolorki w wielkiej ilości a ty oprucz wielu dołków i odłamków i odcisków napewno wiele mniej fantów.A klamerke to wymienione wykrywacze wykryją spokojnie na 40 cm i do tego jeszcze nie pomijają zadnych kolorków a pomijają złomy.
owen79 Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 Sztuka się nie narobić a mieć . Po co komu złomy . Co z tego że wykryje np zwinięty drut na głebokości 60 cm jak pominie monetki na 10 cm.
michal123456789 Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 A tak sie kolego sklada ze mam porownanie bo od chwili chodze z whitesem 5900 di pro sl :)A jesli komus zalezy glownie na milicie wykrywacz jest wporzadku.Kolorek tez nim kopalem,ale fakt ze to klopotliwePozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.