Skocz do zawartości

hs3?

justomen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czy hs-3 to najlepszy wykrywacz statyczny? jak się ma do salamandry? co proponujecie ze statyków? dzięki za rzeczowe odpowiedzi.
az wstyd sie przyznac. miałem kiedys prospektora.
Napisano
To będziemy mieli następną iesiadę" z obsługą nowego wykrywacza justomena.
Ciekawe, czy przeczyta instrukcję obsługi.
Napisano
Psu na bude instrukcja, jak wykrywacz niedziała poprawnie. poza tym to mało techniczna odpowiedz.
Panu Armand dziekuje i prosze o niezabieranie głosu.
Napisano
Witam,co do HS-3 to masz mozliwość dokupienia cewek o róznych średnicach.
I tak
20cm
25cm(standard)
30cm
37cm,potocznie nazywaną 40-tką.
Baterie starczają nawet na cały sezon.Masz możliwość podłączenia słychawek.Łatwy do opanowania.Prosta arazem solidna konstrukcja.Szybko sie składa.Części i serwis u producenta. Statyk i dynamik w jednym.
Odemnie tyle.
Napisano
hmmm, chyba jeśli chodzi o militarkę to nie znajdziesz niezadowolonych użytkowników
ten sprzet gwarantuje tony żelastwa wszelakiej maści i rozmiaru ;)
moj miał cewe 30cm (chyba najbardziej uniwersalna)

...chyba że ktoś sie tym zniudził - wtedy zmiana wykrywki na coś bardziej na kolorek wskazana

ja tak zrobiłem, ale o HS-ie złego słowa nie powiem

pozdrawiam
Napisano
AD:

chyba że ktoś sie tym znudził - wtedy zmiana wykrywki na coś bardziej na kolorek wskazana

ja tak zrobiłem, ale o HS-ie złego słowa nie powiem

JA ZROBILEM TAK SAMO :) pozdro! ZLEGO SLOWA ROWNIEZ NIE POWIEM... xD

HEHE...POLECAM:)
Napisano
Dziekuje to mi wystarczy, chętnie jeszcze poczytam dobre i te złe strony o hs-3.
A może cos z innej półki z lepsza dyskryminacją?
Napisano
hehe:P ale rozrzut.

Jesli chodzi o gorna polke polecam wykrywki firmy whites;

5900 i 6000 di pro sl oraz
xlt

(po hs3 extra jest w5900-sam z nim od niedawna smigam-wiecej o nim napisze Mrand i ProScan)

...Jakies inne propozycje? ( aha dodam ze nie musisz za taki wykrywacz u nas placic 1500-2000-2500 np. tylko do 1000 w usa )
Napisano
Złe strony to skręcany stelaż, musisz pilnować, żeby śrubek nie pogubić.Kolejna zła strona, że baterie kosztują więcej niż zwykłe paluszki i trzeba ich 6 sztuk, ale bardzo dobrą stroną jest to że jak już kupisz baterie to przez długi czas nie musisz ich wymieniać, moje wytrzymały prawie rok i gdyby nie to że pożyczyłem kumplowi który nie umiał ustawić i stwierdził, że to wina baterii to pewnie by jeszcze potrzymały.
Napisano
A ja Bardzo odradzam Hs-3 dla początkujących poszukiwaczy . Czytając te forum ze jest taki dobry kupują uzywany na allegoro i idą w teren i co wielki zawód zamiast skarób same złomy bo dyskryminacja nie działa , po prostu w hs 3 prawie jej nie ma. Jak dla mnie dla początkujacego będezie lepszy Bounty Hunter Tracker 4 nawt ten bo ma dyskryminacje i można nim nakopać monetek a nie samych śmiecie.
Dla początkujących odradzam hs-3 .
Ja taki błęd zrobiłem i mało nie połamałem hs3 o drzewo i szybko go sprzedałem, duzo ludzi tak robi i wystawiają go na allegro aby następny jeleń go kupił.
Napisano
Hs-3 dobry jest na militarke faktycznie gdzie się cos dziao jakaś bitwa ale jeszcze do tego musi być czysty teren bez śmieci bo jak się trafi teren z gwoździami i blaszkami to hs 3 trzeba kopać co kilka metrów same doły w których są złomy i szkoka czasu zamiast kopać fanty kopie sie złomy. I po pół godziny mamy 20 dołków i przszliśmy 50 metrów i zero fantów.
Na zaśmiecony teren szkoda czasu.
Napisano
owen79 dzięki. wezmę pod uwage twoje spostrzezenia gdyż w moich stronach przebiegał front I wś wiec duzo odłamków artyleryjskich.
Napisano
CZeść justomen.
Pisze dlatego tak abyś się nie zawiudł że kupisz sobie hs-3 i będziesz kopał kupe monetek i militarki.
O monetkach możesz zapomnieć bo jesli hs-3 nawet małą monetke wykryje w ziemi to nie rozpoznasz czy to jest cygnał na monetke czy po prostu zmieniłeś wysokość cewki i wykrywacz zaczyna wyć . I ominiesz monetke bo będziesz miał dość już kopania.
Napisano
Może wiesz ze zmiana wysokości proiwadzenia sądy względem ziemi sygnalizuje takim samym sygnałem co wykrycie metalu . Więć w krzaczorach będziesz miał wiele takich sygnałów bo będziesz musiał omijać gałęzie itp.
W wykrywaczach monetkowych tego nie ma i możesz podnośić sąde ile chcesz i wykrywacz się nie roztroji i będzie pracował nadal tak jak wcześniej .
Do głębokości 40 centymetrów hs-3 na militarke i monetki nie ma szans z Garettami Bunty Hunterem Minleabem itp.
a niektóre z wymienionych modeli jeszcze głębij ciągną.
Miałem 8 wykrywaczy i wiem co mówie . Teraz mam typowy automat granica ceny 1100 zł i uwież mi ze przez 2 godziny kopania kopie około 20 dołków w tym jest zawsze pare monet pare łusek i kapsli itp.
Napisano
AD:

Do głębokości 40 centymetrów hs-3 na militarke i monetki nie ma szans z Garettami Bunty Hunterem Minleabem itp.
a niektóre z wymienionych modeli jeszcze głębij ciągną.

Nie moge...ahahahhahaha widac ze hs3 w rece nie miales lub nie umiales z niego korzystac.

I naucz sie pisac :) Bo w 1 poscie 20 bledow to porazka :D POZDRO :)

(ROZUMIEM CO TAM ąę ITP ALE BEZ PRZESADY :)
Napisano
To chyba ty Michale nie miałeś wcześniej innego wykrywacz niż Hs-3 .
Ciekawe ile wykopałeś nim monetek i kolorków .
I chyba nie kopałes z nikim innym co ma np Garretta Minleaba Bounty Huntera bo w przeciągu godziny oni nakopią monetki i kolorki w wielkiej ilości a ty oprucz wielu dołków i odłamków i odcisków napewno wiele mniej fantów.
A klamerke to wymienione wykrywacze wykryją spokojnie na 40 cm i do tego jeszcze nie pomijają zadnych kolorków a pomijają złomy.
Napisano
Sztuka się nie narobić a mieć . Po co komu złomy . Co z tego że wykryje np zwinięty drut na głebokości 60 cm jak pominie monetki na 10 cm.
Napisano
A tak sie kolego sklada ze mam porownanie bo od chwili chodze z whitesem 5900 di pro sl :)

A jesli komus zalezy glownie na milicie wykrywacz jest wporzadku.

Kolorek tez nim kopalem,ale fakt ze to klopotliwe

Pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie