ukalek Napisano 9 Luty 2008 Autor Share Napisano 9 Luty 2008 Witam. Mam problem. Nie mam dobrego aparatu, wrzucanie fotek mija sie z celem. Moze ktos bedzie potrafil pomoc, badz naprowadzic korzystajac z opisu ktory przedstawie.Wielkosc mniej wiecej naszych obecnych dwoch groszy.Z jednej strony profil jakiegos pana w papilotach".Napis AUGUSTUS i bodajze III (W Augustus litera U bardzo przypomina V).Z drugiej strony data 1752. I herb (myslalem, ze bedzie taki sam jak na Kreutzarach, ale rozni sie).Na gorze duza korona, pod nia jakby cos" podzielone na 4 czesci (okienka), w samym centrum tarcza, w prawym dolnym rogu jakby orzelek. Wiem, ze ciezko cos poradzic, ale bylbym wdzieczny za jakies naprowadzenie, bo ciekawosc zzera :).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraktal Napisano 9 Luty 2008 Share Napisano 9 Luty 2008 Coś podobnego? Ale ta jest trochę większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 9 Luty 2008 Autor Share Napisano 9 Luty 2008 Podobne, ale to nie to :). Juz znalalzem. Pozwole sobie wkleic linka.http://allegro.pl/item308699783_august_iii_szelag_1753.htmlPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 9 Luty 2008 Autor Share Napisano 9 Luty 2008 Jeszcze spytam, bardzo czesto taka moneta wystepuje? To moja najstarsza jak dotad :). Wrzucilem do oliwki, moze bedzie ladniejsza. Dzieki fraktal za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.