ukalek Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 Witam. Mam problem. Nie mam dobrego aparatu, wrzucanie fotek mija sie z celem. Moze ktos bedzie potrafil pomoc, badz naprowadzic korzystajac z opisu ktory przedstawie.Wielkosc mniej wiecej naszych obecnych dwoch groszy.Z jednej strony profil jakiegos pana w papilotach".Napis AUGUSTUS i bodajze III (W Augustus litera U bardzo przypomina V).Z drugiej strony data 1752. I herb (myslalem, ze bedzie taki sam jak na Kreutzarach, ale rozni sie).Na gorze duza korona, pod nia jakby cos" podzielone na 4 czesci (okienka), w samym centrum tarcza, w prawym dolnym rogu jakby orzelek. Wiem, ze ciezko cos poradzic, ale bylbym wdzieczny za jakies naprowadzenie, bo ciekawosc zzera :).Pozdrawiam
ukalek Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 Podobne, ale to nie to :). Juz znalalzem. Pozwole sobie wkleic linka.http://allegro.pl/item308699783_august_iii_szelag_1753.htmlPozdrawiam
ukalek Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 Jeszcze spytam, bardzo czesto taka moneta wystepuje? To moja najstarsza jak dotad :). Wrzucilem do oliwki, moze bedzie ladniejsza. Dzieki fraktal za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.