viaagraszek Napisano 8 Luty 2008 Autor Napisano 8 Luty 2008 Wiadomo, sławetna ustawa o ochronie Dóbr itd.ale ja np. mam układ" ze złomiarzem i systematycznie przeglądam złomnicę (czego to ludzie na złom nie oddają!)wchodzę w ten sposób w posiadanie tzw. militarki (jakieś skorupy amunicji bezpieczne oczywiście czy dopuszczalne do posiadania częsci broni) to zbrodniarz jestem czy nie ?mam to Państwu (cokolwiek to znaczy) oddać czy samolubnie sobie zawłaszczyć ?pozdr
ms Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 ale w jakim kontekście uważasz, z czynisz coś kolidującego z ustawami, przepisami, paragrafami?Skoro sam określasz to mianem ezpiecznych" to można domniemywać, że zgodnych z zapiskami owych różnorakich ustaw, nie wychodzących poza jej ramy, chyba że przez niedopowiedzenie należy to głębiej interpretować, wtedy odpowiedzialność ciąży na jednostce gromadzącej:)Co się zaś tyczy zwrotu państwu" to podaj art., który zobowiązuje obywateli Najjaśniejszej do przekazywania bez wezwania i pewnikiem w określonym czasie dóbr kultury" w posiadanie których weszli jak najbardziej drogą legalną.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.