Skocz do zawartości

szelki czeskie na wh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam czeskie parciane szelki,chce je przerobic na WH.
Troche czytałem o tym ale nie miałem w rekach oryginału.Pytanko :
-czy obie taśmy przednie maja mieć taką samą szerokość (bo w czeskich są różne szerokości)jesli tak ta jaką?
-tylni skórzany pasek mam być wymieniony to wiem ale czy jego szerokość jest inna niż taśm przednich?
-no i ta parta czy to wielki grzech zastąpić ją współczesną? jesli tak to jaka bedzie najodpowiedniejsza
-gdzie można dostać (być może ma ktoś do sprzedania) klamrohaki ,okucia?

-czy obie taśmy przednie maja mieć taką samą szerokość (bo w czeskich są różne szerokości)jesli tak ta jaką?
Miały różną szerokość – taśmy pomocnicze były węższe.

- tylni skórzany pasek mam być wymieniony to wiem ale czy jego szerokość jest inna niż taśm przednich?
W zasadzie miał taką samą szerokość jak taśmy pomocnicze.

-no i ta parta czy to wielki grzech zastąpić ją współczesną? jesli tak to jaka bedzie najodpowiedniejsza
zależy jaką współczesną parkę uda Ci się dostać

-gdzie można dostać (być może ma ktoś do sprzedania) klamrohaki ,okucia?
Sugeruję polowanie na powszechnie znanym portalu aukcyjnym – ale może być ciężko z przednimi okuciami

Mimo wszystko przerabianie parcianych szelek CSLA nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem – po za wymienionymi przez Ciebie zmianami pozostaje jeszcze jeden istotny problem – szelki niemieckie nie były nitowane na łączeniu taśm głównych z pomocniczymi, a w tej sytuacji usunięcie nitu zostawi bardzo nieładny ślad.

Może dodatkowo coś z zamieszczonych w poniższym linku informacji Ci się przyda:
http://panzerlehr.mojeforum.net/viewtopic.php?t=67&highlight=szelki

Pozdrawiam
Hindus

dzięki Twoja strona jest super, co do nitów masz racje ale z tego co zauważyłem to w czeskich obie taśmy są przymocowane od wewnatrz głównej tasmy, natomiast w wh taśma która idzie do pasa jest naszyta na zewnątrz a taśma do plecaka jest naszyta wewnatrz taśmy głównej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie