capitan2 Napisano 6 Luty 2008 Autor Share Napisano 6 Luty 2008 Na podwórku pewnej kamienicy w mojej mieścinie jest coś na wzór ławki, za podstawkę pod deskę z jednej strony służy tablica ze starego nagrobka, początek XX w., polskie nazwisko, ale to nie granit ani marmur więc dlatego jeszcze nikt jej nie przykolegował. Właścicielem kamienicy jest tutejsza mieszkaniówka/komunalka, tubylcy twierdzą, że ten fant oglądało muzeum, i stwierdziło, że nic nie warte, ale muzeum chyba nie powinno się interesowac wartością materialną, więc to przedstawiciele muzeum raczej nie byli. Taki mam teraz dylemat co z tym fantem zrobic, znacie jakieś organizacje co się tym zajmują ?? No i skąd się to wzięło, bo cmentarz jest daleko daleko od niej, kamienica jest z 1900 roku, są tam zabytkowe piece, które co chwilę chcę ktoś kupic od mieszkańców itd. Chcecie fotki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haupttman Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Pewnie, dawaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.