Łukasz Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 Witam!Trafiłem dziś na strychu m.in. taką brezentową torebkę radziecką. Dla porównania wymiarów oliwiarka mosinowska /leżały razem/.Przypuszczam, że może to być torebka na przybory do czyszczenia i konserwacji broni. Mam rację?
Łukasz Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 Witam!Trafiłem dziś na strychu m.in. taką brezentową torebkę radziecką. Dla porównania wymiarów oliwiarka mosinowska /leżały razem/.Przypuszczam, że może to być torebka na przybory do czyszczenia i konserwacji broni. Mam rację?
Łukasz Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 I sygnaturki wewnątrz:Wyraźnie widać datę 1941.2 pieczęcie nakładające się na siebie.Proszę o pomoc w ID!Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 7 Luty 2008 Autor Napisano 7 Luty 2008 Witam!Wiem, jak to wyglądało. Jednak to jest sowiet- masa różnych typów, wzorów. Kilku znajomych potwierdziło moje przypuszczenia.Nic na pewno nie zostało odcięte, doszyte. Dwa, że nieco różnią się wymiarami. :-)Pozdrawiam, Łukasz
kopijnik2 Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 nie wiem, w jakim celu to było wyprodukowane...ale w takich woreczkach lądowały óżne" cennosti sołdata,z przekazów - sachar i sało...nie mogę tylko powiedzieć - czy razem czy osobno ...:)
Pytanie
Łukasz
Witam!
Trafiłem dziś na strychu m.in. taką brezentową torebkę radziecką. Dla porównania wymiarów oliwiarka mosinowska /leżały razem/.
Przypuszczam, że może to być torebka na przybory do czyszczenia i konserwacji broni. Mam rację?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.