cichy89 Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 co myslicie o wykrywaczach salamandra? kolega sprzedaje i jestem ciekaw co o nim myslicie i czy warto to kupic? Pozdro
Saper93 Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Lepiej dorzuć troche i kup jakiegos bartka albo smetka. Pozdrawiam!
ojej Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Salamandra to Fisher 555. Raczej to nic innego, poza oczywiście nazwą handlową. Można to łatwo sprawdzić otwierając pudełko z elektroniką i sprawdzając co jest w środku ze schematem F555 dostępnym w sieci.Bartek 2 to też praktycznie F555, tylko tu konstruktor sie potrudził, wywalił niepotrzebny układ CD4066 i reset zrobił na krótko, scalaki powymieniał na odpowiedniki poczwórne i podwójne, ale merytorycznie to i tak ten sam wykrywacz.Bartek 3 mam coś w rodzaju auto resetu, ale to 2 rezystory 10M lub 20, już sam nie pamiętam, reszta bez zmian, tylko płytka graficznie inaczej wykonana.Smętek to maszyna legenda, choć dobrze wykonana salamandra na pewno położy go zasięgiem.
Boor Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 Witam ,chodziłem 3 lata na salamandrze ,na drobnice jest Ok (smentek się chowa)z polskich jest najlepszy do zachodnich dużooo mu brakuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.