lego50 Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 w niedziele bylem na cytce i z zarosli wytargalem kawal zelastwa ... co sie okazalo byla to rura od pancerfausta calkiem niezle znalezisko i samo wylazlo z ziemi ... pozdrowienia dla penetratorow z poznania ...
Saper93 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Osz ty!!! ja tez tam biegałem, ale bez wykrywki jedyne co znalazłem to 3/4 łuski stalowej od flaka, 2 łuseczki od mausera no i 10 reishpfenningów (czy jak to sie tam pisze), a powiesz gdzie to dokładnie było? Bo jak ostatnio byłem tam z dziewczyną, to leżała taka rura przy ogródkach, co tam takie wiszące rosliny rosły. Ale to wcale nie wygladało na pancerfausta, mam nadzieje:) Pozdrawiam!
lego50 Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 rure znalazlem poza polem rawelinu 4 od strony chalup. akurat zlazilem tamtedy czysty przypadek . ale to nic na rawelinie 1 tam gdzie strzelnica znalazlem a moze leza tam i teraz same czybki i luski rozny kal8iber zaraz przy schodach klatka schodowa pod fosa bylo tego jak na oko z 500 sztuk ale mialem stracha to gowno ruszac .mozecie sami sprawdzic ze to tam jest cala masa pewnie ktos to wykopal przy okazji i zostawil cala masza zelastwa na samym narozniku rawelinu i dookola .po schodach probowalem zlesc ale zawalone sie nieda .
lego50 Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 a i byly tam jeszcze kulki posklejane od starosci cholera wie co to bylo tak na moje to jakby od muszkietow czy co cale bryly posklejane ciekawostka .
huk 100 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 no coraz ciekawiej sie robi :):) rurę to zabrałeś a kulek muszkietowych to nie -pozdro
Saper93 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Hahahahhahahahhaha, nie no sid30, masz dobre teksty:P Kto sie jutrzo przejdzie ze mna po cytadeli? Moze coś tam jeszcze sie znajdzie:) Pozdrawiam!
lego50 Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 a cholera wie co to bylo te kulki ale bylo tego pelno saper jak tam bedziesz to sprawdz dookola wejscia na cembrowinie zejscia co ci gadal bede pewnie wiesz gdzie to. i koledzy nie wysmiewac sie mialem cykora to fakt a nie kazdy chce miec urwana gire . w niedziele ide na cytke moze sie znow cos trafi slepcowi mowia ze glupi ma szczescie a ja je mam . pozdrawiam .
lego50 Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 odnosnie kulek byla to masa kulek postapianych ze soba wielkosci pilki do nogi jakos tak .i tyle .
lego50 Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 kolega ma pewnie i racje ja tam nie wiem co to bylo .pzdro
kamdrum Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Byłem akurat wczoraj w rawelinie 1, w miejscu, gdzie budują teraz nowe schody. Obejrzałem dokładnie skarpę i oprócz jakiegoś dużego kawału żelaza nie było tam nic. Czy na pewno chodziło Ci o to miejsce lego50?
fakker Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 No własnie wróciłem ze spacerku po Cytadeli.Oprócz koparki i grupy ludków pracujących przy schodach nic tam nie znalazłem.Chyba ,że może byłeś jednym z tych którzy włazili przez powybijane cegłówki w strzelnicach rawelinu?Znalazłem zupełnie coś innego .Ale to pożniej wkleję fotki.Takie małe drobiazdzki ;)
Saper93 Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 A ja sie przeszedłem tam na te chałdy, przy torach. Naprzeciwko komisu samochodwego. Jeden kawałek rury i... pełen odkażalik WH, z '42. Tylko szkoda że ten mały, ale stan idealny, dużo tego plastra zabezpieczajacego i kilka rysek, i pełen:) Pozdrawiam!
fakker Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Ale po dokładniejszym przyjrzeniu znalazłem takie cosik.:) Daty i miejsca pochodzenia cegiełek użytych do budowy - Rawelin 4 .
fakker Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 No i to moje znaleziska .A co myśleliście ,że wykopałem coś np ;zaginione buty dziadka Aldiego :)pzdr
lego50 Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 w niedziele moze sie spotkamy bede tam popoludniu odwiedze starocie na garbarach i ide podrodze zajze na podgornik moze sie ktos przekopal przez wejscie do schronu a potem cytka i bieganie po terenie . pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.