Proszę o pomoc w identyfikacji tego orzełka. Przygarnąłem biedaczysko bo sobie samotnie leżał , a serce mi się kraja jak zwierzątka cierpią . Orzełek jest wykonany z dość grubej blachy , a nie jak większośc tłocznych z cienkiej blaszki ( blacha ma grubość około 1mm ) Wysokośc orzełka troszku ponad 3 cm , szerokość szkrzydeł około 2,8 cm. Od wewnętrznej strony złoty kolor ( może był złocony , może pokryty innym metalem ).Mocowany na nakrętkę. Ta nakrętka jakaś dziwna , gdyż jest większa od samego orzełka i ma 3,2 cm ( albo tak miało być , albo to jakaś zastępcza nakrętka ). Nie sądze , aby to była jakaś samoróbka , gdyż szczegóły orzełka są bardzo dokładne ( pióra , szpony , korona i dziób) Bardzo prosze o jaiieś info , kto nosił takie orzełki lub każde inne info.
Pytanie
gosc_z_fantazja
Proszę o pomoc w identyfikacji tego orzełka. Przygarnąłem biedaczysko bo sobie samotnie leżał , a serce mi się kraja jak zwierzątka cierpią .
Orzełek jest wykonany z dość grubej blachy , a nie jak większośc tłocznych z cienkiej blaszki ( blacha ma grubość około 1mm )
Wysokośc orzełka troszku ponad 3 cm , szerokość szkrzydeł około 2,8 cm. Od wewnętrznej strony złoty kolor ( może był złocony , może pokryty innym metalem ).Mocowany na nakrętkę. Ta nakrętka jakaś dziwna , gdyż jest większa od samego orzełka i ma 3,2 cm ( albo tak miało być , albo to jakaś zastępcza nakrętka ).
Nie sądze , aby to była jakaś samoróbka , gdyż szczegóły orzełka są bardzo dokładne ( pióra , szpony , korona i dziób)
Bardzo prosze o jaiieś info , kto nosił takie orzełki lub każde inne info.
Za pomoc z góry dziękuję
gosc_z_fantazja
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.