ALL Napisano 1 Luty 2008 Autor Napisano 1 Luty 2008 Mrand gratuluje.http://pl.youtube.com/watch?v=WqFs5IM0LrcALL.
justomen Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 podoba mi się, a jak z tymi przedmiotami w gruncie?
Debogora Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 No właśnie,przydałby się taki sam filmik tylko robiony w terenie.Identyfikacja całkiem całkiem,też mi się podoba.
mrand Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Panowie przypominam, że przecież to jest White's a nie jakieś byle co, to jak ma być inaczej w gruncie? Modyfikacja polega na sprytnym zebraniu do kupy tego co w detektorze już jest i zinterpretowaniu tego. Powstała na tyle ciekawa kombinacja, że postanowiłem pokazać ją szerszemu ogółowi. Najlepiej niech ocenią niezależni użytkownicy. Gdy się komu nie spodoba lub użyteczność w danych warunkach okaże się wątpliwa, zawsze można pstryknąć przełącznik w podłokietniku i wrócić do fabrycznych ustawień Whitesa. PozdrawiamMrand
ojej Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Mrand- sprytnie to zrobiłeś, jeżeli dobrze myślę to wykorzystałeś pomiar częstotliwości i dla różnych częstotliwości układ inaczej reaguje i podaje inny dźwięk. Wtedy grunt nie ma tu nic do rzeczy, po odniesienie pochodzi z elektroniki wykrywacza.W jednej kwestii rozumiemy się na 100%= Whites to Whites, maszyna legenda, nie jest to jakieś byle co.
rafalmisiek2 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 A ja wysyłamswoj sprzet do modyfikaci w srode mysle ze bende zadowolony opisze swoje wrazenia po przerobce pozdrawiam wszyskich poszukiwaczy.
mrand Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Ojej, gdyby zrobić tak jak mówisz byłby Minelab a to jednak ciągle jest Whites. Ja tylko dokończyłem to, czego moim zdaniem nie dokończono. PozdrawiamMrand
mrand Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Doszło do moich uszu, że krążą jakieś opinie jakoby modyfikacja MultiTone MixMode zmniejszała zasięg przerabianych Whitesów o 10-15%. Jest to KOMPLETNA BZDURA!Tak może twierdzić jedynie ktoś, kto nie ma pojęcia jak to działa lub nie miał zmodyfikowanego detektora w rękach. Wyjście przystawki MT Mix jest podłączone wprost do układu kluczującego dźwięk Whitesa i nie ma żadnej ingerencji w główny tor wzmacniaczy. Dlatego o jakichkolwiek ubytkach zasięgu z samej zasady nie może być mowy. Ponadto każdy niewierny Tomasz może w dowolnym momencie przełączyć pstryczek i wrócić do stanu fabrycznego w celu porównania. Proszę także o dowolne testowanie równorzędnych urządzeń Whitesa oraz uważne oglądanie mojego filmiku zwłaszcza pomiaru głębokości położenia monety. PozdrawiamMrand
rubin Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 czy ta przerobka dotyczy wybranego modelu ,czy można ją zastosować w innym sprzecie?Jak widać jest dodatkowa płytka widoczna na filimiku.
mrand Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 Ta konkretna modyfikacja dotyczy wyłącznie Whitesów wywodzących się od modelu 6000 i wyprodukowanych po roku 1991 (jeszcze lepiej po 1993) czyli W5900/Di Pro SL, W6000/Di Pro SL oraz W6000 XL Pro (z roku 2002). PozdrawiamMrand
mrand Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Płytki MultiTone trafiły również za granicę. Popatrzcie jak sprytnie poradzili sobie włoscy koledzy. Rzec można, że jest to materiał poglądowo-szkoleniowy.http://video.google.it/videoplay?docid=-6754729314695790854&hl=itAby dało się oglądać należy wcześniej włączyć tzw. wyskakujące okienka. PozdrawiamMrand
terenowiec69 Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 Mrand czy to twoje płytki tam zawedrowały,czy makaroniarze cos takiego skopiowali?i montują do whites'a.
mrand Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 Potwierdzam, że to moje płytki full orginałki". Swoją drogą trochę mnie dziwi, że mam znacznie więcej zapytań z zagranicy niż z kraju. Oni tam w znakomitej większości mają model W6000 XL Pro (z obudową taką jak XLT) bo zapewne stare rzęchy wyprzedali porzez Ebay głównie do Polski :( PozdrawiamMrand
terenowiec69 Napisano 8 Marzec 2008 Napisano 8 Marzec 2008 Witam ponownie,Mrand pogratulować że Polska produkcja została doceniona także za granicą.Daje to zdecydowanie prestiż w kręgu producentów sprzetu detekcyjnego.Mam do ciebie pytanie,czy płytkę multi mix tone mozna zastosować do polskich wykrywaczy ,konkretnie chodzi o HS3,ja juz chodzęz minelabem,ale kolega meczy się" i narzeka na tą identyfikację tonową,a konkretnie na jej brak w tym sprzęcie.U producenta nic nie wskórał.Może mógłbyś coś w tym temacie podpowiedzieć.
michal123456789 Napisano 8 Marzec 2008 Napisano 8 Marzec 2008 P.Andrzeju czekam na maila - co z ta plytka. Pozdro!PS:Bardzo bym chcial wyslac sprzet juz w poniedzialek:)Jesli moznamichalpalach@poczta.onet.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.