Skocz do zawartości

fisher 75 czy Tecnetics T 2 który lepszy na kolor

jasek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Który lepszy na kolorowa drobnicę . Który głebszy i czy róznią sie jezeli chodzi o dyskryminacje.Tryb statyczny mnie nie interesuje.

Pozdrawiam wszystkich.
Napisano
Miałem oba i dla mnie bardziej przekonującym i skuteczniejszym wykrywaczem jest T2 (ostatnia wersja opr.R6). W trybie dynamicznym nie ma różnicy w zasięgach (T2 nie ma trybu statycznego).
Napisano
W czasie testów na tych samych przeszukanych polach, T2 znajdował dużo, dużo więcej, a to jest skuteczność. Wydaje mi się, że sprawdziłem wszystkie możliwości obu wykrywaczy. Obydwa wykrywacze są niedoskonałe, T2 jest prostszy i mimo braku pamięci spodobał mi się na tyle aby go sobie zostawić. Jest bardzo dobry na czystsze, przeszukane już tereny bądź na szukanie nowych miejscówek. W terenie zaśmieconym używanie obu wykrywaczy jest stresujące ze wzgl. na dość dużą cewkę DD, ale T2 moim zdaniem wychodzi z tego lepiej.
Napisano
Tak ,jest to sonda mocno mniejsza od tej standardowej.W czasie szukania pokrywa mniejszą powierzchnię i nie łapie tyle sygnałów od śmieci w zaśmieconym terenie.Wadą jest mniejszy zasięg.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie