jasek Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Przymierzam sie do zakupu wykrywacza na kolor. Explorera SE odrzucam ( choc jest bardzo skuteczny), z uwagi na hałas i ergonomię. Zostaje mi Fisher CZ 3d ( wiem ,że dobry wybór) i F 75. Czy ktos testował F 75 i może o nim coś napisać. Znalazłem na jakijs rosyjskiej stronie 30 opinii, ale zanim zaczne je czytac wolałbym cos po polsku.Pozdrawiam .
Aftan Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Wejdź na to forum tam dużo ostatnio czytałem o F75 http://www.poszukiwanieskarbow.com/Pewnie i na Odkrywcy jest sporo o tym wykrywaczu tylko musisz posłużyć się wyszukiwarką.Pozdrawiam!
jasek Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Dzieki Altan . Wejdę na tą stronę , a jezeli chodzi o Odkrywcę to naprawde nic istotnego nie ma.Pozdrawiam.
SZZ Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Witam,oto link do strony o F75:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=46463&highlight=f75Pozdrawiam
jasek Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Napisano 15 Styczeń 2008 Dzeki za podane adresy. Jest na nich sporo informacji.Zakup F75 jest zatem tylko kwestią czasu.Pozdrawiam.
sanchez18 Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Pomyśl jeszcze o T2.Bardzo podobne wykrywacze.Na kolor zasięg ten sam i 600zł w kieszeni.Właśnie swojego wyciągnąłem z pudełka.Jutro od rana w teren.Pozdro!
jasek Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Napisano 15 Styczeń 2008 Cześć Sanchez.Myslałem o T2 ale na jakiejs stronie zachodniej znalazłem testy obu i wynikało ,ze minimalnie głebszy jest F 75.Ale moze chodziło o generalny zasięg. Czy T2 moze miec taki sam zasieg jak F 75 na drobny kolor a na inne fanty mniejszy . Nie znam sie moze byś mi wytłumaczył. Jezeli tak jest , to rzeczywiscie lepiej T2 , oczywiscie jezeli dyskryminację ma nie gorszą.Jak masz jakieś zachecajace info o T2 to napisz. Chodzi mi o dobry wykrywacz wyłącznie na kolor który skutecznie bedzie konkurował z EX SE ( którego po prostu nie lubię).Pozdrawiam.
sanchez18 Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Proscan robił testy tych wykrywaczy i zasięg na dynamiku wyszedł mu taki sam.F75 ma tryb statyczny i będzie głębszy ale tylko na duże przedmioty.
jasek Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Napisano 15 Styczeń 2008 Dzieki Sanczez.To co piszesz brzmi zachecająco. Ciekawy jestem Twojego porównania T2 z Explorerem Se , ale to dopiero jak troche z nim pochodzisz.Pozdrawiam.
Raned Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Kiedy pojawił się T2 były z nim problemy, które później usunięto, zmieniono oprogramowanie czy coś w tym stylu. Jakiś czas temu pojawiły się testy, chyba z Holandii, gdzie F75 mocno górował nad T2 i teraz te testy są zupełnie nieadekwatne. Posiadam oba wykrywacze, muszę wybrać jeden z nich, drugi sprzedać i skłaniam się ku T2; muszę przeprowadzić więcej testów w różnych warunkach. Co do zasięgów to jeszcze nie mogę rozstrzygnąć, T2 znam lepiej i jak dotąd miałem nim większe głębokości. Nie używam statyki, więc tryb statyczny w F75 nie ma dla mnie znaczenia.
jasek Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Napisano 15 Styczeń 2008 Witam RanedDla mnie statyka tez nie ma znaczenia, i dlatego T 2 jest interesujacy. Chyba jako jedyny masz oba wykrywacze i dlatego Twoje spostrzezenia moga byc bardzo cenne przy porównaniu.Przy okazji mam pytanie.Czy te nowe wykrywacze dostepne w Posce ( znam jednego dystrybutora) ,to są z pierwszych okresów produkcji czy już pózniejsze - poprawione i czy data produkcji jest gdzies zaznaczona.O F 75 tez czytałem ,ze na poczatku były problematyczne i póżniej musieli cos zmieniac w oprogramowaniu.
sanchez18 Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Jeśli chodzi o T2 przed kupnem pytałem w firmie V...i jest z najnowszym oprogramowaniem Rev.6
Raned Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Też mam z najnowszym oprogramowaniem. Pierwsze T2 miały nawet inny podłokietnik i komorę na baterie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.