Skocz do zawartości

Czy ktoś ma Fishera 75 i moze napisać czy jest to dobry wybór na kolor.

jasek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przymierzam sie do zakupu wykrywacza na kolor. Explorera SE odrzucam ( choc jest bardzo skuteczny), z uwagi na hałas i ergonomię. Zostaje mi Fisher CZ 3d ( wiem ,że dobry wybór) i F 75. Czy ktos testował F 75 i może o nim coś napisać.
Znalazłem na jakijs rosyjskiej stronie 30 opinii, ale zanim zaczne je czytac wolałbym cos po polsku.

Pozdrawiam .
Napisano
Wejdź na to forum tam dużo ostatnio czytałem o F75 http://www.poszukiwanieskarbow.com/
Pewnie i na Odkrywcy jest sporo o tym wykrywaczu tylko musisz posłużyć się wyszukiwarką.
Pozdrawiam!
Napisano
Witam,
oto link do strony o F75:
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=46463&highlight=f75
Pozdrawiam
Napisano
Pomyśl jeszcze o T2.Bardzo podobne wykrywacze.Na kolor zasięg ten sam i 600zł w kieszeni.Właśnie swojego wyciągnąłem z pudełka.Jutro od rana w teren.Pozdro!
Napisano
Cześć Sanchez.

Myslałem o T2 ale na jakiejs stronie zachodniej znalazłem testy obu i wynikało ,ze minimalnie głebszy jest F 75.
Ale moze chodziło o generalny zasięg. Czy T2 moze miec taki sam zasieg jak F 75 na drobny kolor a na inne fanty mniejszy . Nie znam sie moze byś mi wytłumaczył. Jezeli tak jest , to rzeczywiscie lepiej T2 , oczywiscie jezeli dyskryminację ma nie gorszą.

Jak masz jakieś zachecajace info o T2 to napisz.
Chodzi mi o dobry wykrywacz wyłącznie na kolor który skutecznie bedzie konkurował z EX SE ( którego po prostu nie lubię).

Pozdrawiam.
Napisano
Proscan robił testy tych wykrywaczy i zasięg na dynamiku wyszedł mu taki sam.F75 ma tryb statyczny i będzie głębszy ale tylko na duże przedmioty.
Napisano
Dzieki Sanczez.

To co piszesz brzmi zachecająco. Ciekawy jestem Twojego porównania T2 z Explorerem Se , ale to dopiero jak troche z nim pochodzisz.

Pozdrawiam.
Napisano
Kiedy pojawił się T2 były z nim problemy, które później usunięto, zmieniono oprogramowanie czy coś w tym stylu. Jakiś czas temu pojawiły się testy, chyba z Holandii, gdzie F75 mocno górował nad T2 i teraz te testy są zupełnie nieadekwatne. Posiadam oba wykrywacze, muszę wybrać jeden z nich, drugi sprzedać i skłaniam się ku T2; muszę przeprowadzić więcej testów w różnych warunkach. Co do zasięgów to jeszcze nie mogę rozstrzygnąć, T2 znam lepiej i jak dotąd miałem nim większe głębokości. Nie używam statyki, więc tryb statyczny w F75 nie ma dla mnie znaczenia.
Napisano
Witam Raned

Dla mnie statyka tez nie ma znaczenia, i dlatego T 2 jest interesujacy. Chyba jako jedyny masz oba wykrywacze i dlatego Twoje spostrzezenia moga byc bardzo cenne przy porównaniu.

Przy okazji mam pytanie.Czy te nowe wykrywacze dostepne w Posce ( znam jednego dystrybutora) ,to są z pierwszych okresów produkcji czy już pózniejsze - poprawione i czy data produkcji jest gdzies zaznaczona.
O F 75 tez czytałem ,ze na poczatku były problematyczne i póżniej musieli cos zmieniac w oprogramowaniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie