misterwykopek Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Witam mam pytanie .Czy ktoś mi napisze co oznacza bicie P.R.8. Dodam , że jest to Hiszpański bagnet altyleryjski model 1893/13.
dyl Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Możliwe że są to idywidualne bicia np.nr. seryjny nazwa jednostki, natomiast nie wiem czy nie popełniłeś błędu w identyfikacji bo ARTILLERRIA DE TOLEDO" ARTILLERIA Fa NACIONAL/TOLEDO" to nazwa producenta i nie oznacza przeznaczeniaPozdrawiam
misterwykopek Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Witam mam pytanie .Czy ktoś mi napisze co oznacza bicie P.R.8. Dodam , że jest to Hiszpański bagnet altyleryjski model 1893/13.
zukuri Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Bicia PR" dość często spotyka się na hiszpańskich bagnetach. Niestety, ja nie mam pojęcia co one oznaczają.Pozdrawiam, Piotr.
Pytanie
misterwykopek
Witam mam pytanie .Czy ktoś mi napisze co oznacza bicie P.R.8. Dodam , że jest to Hiszpański bagnet altyleryjski model 1893/13.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.