xx50k Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2008 Witam w kolekcji posiadam kilka nieśmiertelników z blachy ocynkowanej po wyczyszczeniu prezentowały się okazale ale po jakimś czasie ponownie pojawiły się na nich brunatne plamy które wcześniej wyczyściłem. Może ktoś wie czym je wyczyścić aby więcej nie wychodziły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 Witam! daj zdjęcia i napisz jak je czyściłeś. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xx50k Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2008 Witam ze zdjęciem problem dopiero na koniec miesiąca kupie sobie aparat , ( wiesz kasa) a czyściłem szczoteczką do zębów wodą i pastą samą, suszyłem i maczałem w oliwie z oliwek pierwszego tłoczenia, i naprawdę wyglądały super pasta ich nie porysowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 Po pierwsze nigdy się nie czyści zwykłą wodą tylko wodą destylowaną ponieważ jest pozbawiona soli mineralnych oraz większości innych substancji ją zanieczyszczających. Jak chcesz to próbuj jeszcze raz z tą pastą a jaka nie to weź jakiś garnek wyłóż go sreberkiem nasyp soli zalej ciepłą wodą destylowaną powinno zadziałać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xx50k Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2008 dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.