Skocz do zawartości

GĘBCZAK - Losy mienia ruchomego...

LEWY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś z szanownych poszukiwaczy i odkrywców dysponuję tą pozycją? Może nie jest już komuś potrzebna? Może chce sprzedać, a może chociaż zrobić ksero i podesłać za stosowną opłatą? Bardzo potrzebuję,a szukam bezskutecznie i szukam...
Napisano
ooo no co Ty Lewy. jakos slabo szukasz.:)
Kilka (2?) lat temu opracowanie to zostalo opublikowane przez Muzeum Slaskie we Wroclawiu (tak sie jeszcze nazywa?).
w skrajnej sytuacji napisz na priva :)

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Szukam właśnie tego opracowania wydanego przez Muzeum we Wrocławiu. Nie piszę na priva,bo nie odpowiadasz;) Ostatnim razem miałem dostać od Ciebie zdjęcia trzech wspomnianych przeze mnie panów i czekam aż do teraz:)))
Napisano
faktycznie Lewy zapomnialem o Tobie.
wybacz ale zarobiony" bylem.
pewnie jeszcze kilka osob zawiodlem, ale czasu malo.
postaram sie w tym tygodniu przeslac Ci zdjecia :)
juz sobie pisze kartke...

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Będę cierpliwie czekał:) Jeśli możesz coś zrobić w sprawie Gębczaka, to daj znać. Bandycko mi na tym zależy. Z góry dzięki...
Napisano
Aha, Kudi, byłbym zapomniał. Jeżeli nadal szukasz informacji o wrocławskim złocie, to polecam Express Reporterów" z 1984 roku. Jest tam rozdział pod tytułem Gorączka Złota". Może to Ci się przyda...
Napisano
mam ten tekst. ale to znowu opowiesci majora S. :)
jego opowiesci jak to rozmawial z zona Klosego podajac sie za kolege meza z wojska (w Belgii), przy nieznajomosci j. niemieckiego sa az nadto wyraziste :)
ale poczytac warto. tak sie rodza legendy.
Lewy w ciagu 2 dni postaram sie odkopac te zdjecia i Ci wyslac.

pozdr
robert_kudelski
Napisano
mam fotokopię oryginału - to jest 59 arkuszy,w tym 8 map
i jeden plan,w tekście podkreślenia i inne zaznaczenia.
Chyba całość nie jest Ci potrzebna - napisz,o co chodzi
konkretnie,to zeskanuję i przetransmituję.
pozdrowienia
Napisano
Koenig, w tym właśnie sęk, że ja potrzebuję całość, bo kilka fragmentów wpadło mi kiedyś w ręce, ale to niestety za mało:( Poza tym nigdy nie miałem możliwości choćby przeczytania tej pracy, stąd trudno powiedzieć jakie strony interesują mnie mniej lub bardziej. Czy byłoby dla Ciebie dużym problemem zeskanowanie wszystkich 59 arkuszy, zgranie ich na CD i wysłanie do mnie normalną pocztą? Wiem, że to gruba" prośba, mogę się jedynie zobowiązać do stosownej opłaty za materiał i Twój poświęcony czas+wysiłek... Rozważ proszę to co napisałem i odezwij się. Z góry dzięki.
Napisano
z dwojga zlego wybieram ksero.Przyslij swoj adres na priva
pozdro Andrzej Koenig Cieplice

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie