Winters Napisano 7 Styczeń 2008 Autor Napisano 7 Styczeń 2008 Wszedlem w posiadanie Wehrmachtowkiego kanistra na paliwo, z roku 1942 r. Zostal pomalowany jaskrawozielona farba przez ostatniego posiadacza. Jak przywrocic mu wyglad z czasow wojny? Czy piaskowanie, ewentualna szpachla, podklad i farba zalatwia sprawe? Jaki kolor farby bylby zgodny z autentycznymi malowaniami?
der_bartosz Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Daj jakieś zdjęcie, bo ciężko powiedzieć jak wygląda. Pozdrawiam
thomson Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Najlepiej to go wyczyść tylko z tej farby i bedzie git
der_bartosz Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Jeśli rzecz jasna nie ma żadnych dziur itp. a jak nie to zabawa z szpachelkiem ale czy jest sens? a jeśli go malować to na feldgrau
herrmateuss Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Na paskudne farby najlepszy jest srodek emlack" lub inne typu paint remover w postaci pasty lub sprayu do nabycia w sklepach z farbami lub samochodowych. Dzialaja powierzchniowo wiec jest szansa uratowania lub dokopania sie do warstwy pierwotnej.
desertstone Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Witam czy kanister mozna pomalować feldgrau , czy tez własciwszy bedzie panzergrau
GeneralRemek Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Witam, W programie Detektywi z pola bitwy" na History, pokazywali taki karnister po renowacji. Był pomalowany piaskową farbą z czerwonymi literami. Pozdro!
desertstone Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Tak wiem ze były piaskowe , mam nawet jeden taki , ale odnawiam dwa kanistry i chciałbym je pomalować inaczej niz piaskowym i nie wiem czy odpowiedniejsza bedzie feldgrau czy panzergrau.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.