blaszak Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Napisano 30 Grudzień 2007 Witam szanownych kolegów.Jestem w posiadaniu korpusówki na kołnierz 82pp znaleziona w miejscu walk 30DP,oraz trzech listów do żołnierza z tego pułku.Mam również legitymację przysposobienia wojskowego 82pp.Jak i na ile ewentualnie wycenić taki zestaw???Poszukuję również jeśli by ktoś posiadał jakieś zdjęcia żołnierzy z tego pułku.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
dzieci3 Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 Witam,moja osobista insynuacja jest taka:ja starałbym się odnależć rodzinę tych autorów listów,dla Nich być może będą to relikwie a dla Ciebie tylko kupeczka marnych paru PLN.Bez urazy nie piszę tego w złej wierze,po prostu tajemnica korespondencji.Pozdrawiam.
Leśny Władek Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 Syberyjski Pułk Piechoty maszeruje w dal,błyszczy w słońcu strój ich szarybłyszczy w słońcu stalA za rodzinnym domem żal.My Ojczyzny będziemy bronićpójdziemy w krwawy bój własną piersią Ją zasłonimy,krzykniemy wrogu stójI nadstaw pierś na bagnet mój.82p.p.nosił miano SyberyjskiegoZamiast Życzeń Noworocznych pieśń tego pułkupozdrawiam Mirek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.