rafpli Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2007 Witam.Mam pytanie. Czy ktoś ma jakiś pomysł na wykonanie materiałowych aramienników" , które były zakładane pod szelki wz.36. Oczywiście chodzi o szelki do munduru M42 US z 1944r. Może ktoś ma coś takiego i mógłby pomóc w wykonaniu.PozdrawiamRafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 pomysły są dwa :D1.Paratrooper fr gdzie kosztują chyba z 20 eurusiów a oryginalne niby to 40 2. zrobić samemu z tego co mi wiadomo to filc wiadomo że brązowy i w tym celu przydał by się ktoś kto by użyczył wymiarów by można było zrobić kopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 małe sprostowanie kopie kosztują 9 euraczy !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 oryginał 45 euraczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafpli Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 Dzięki KURT !!A czy ktoś ze znajomych nie posiada takich naramienników? Masz fajne zdjęcia....a ja potrzebuję tylko wymiary.Ceny są szokujące.......trzeba coś wykombinować samemu.Dzięki za pomoc.Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 rafpli fotki pochodzą ze sklepu o którym ci pisałem i powiem ci tylko że jeżeli bym je miał na stanie to już byś miał ich wymiary !!! pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafpli Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 Hej...jeszcze raz.Właściwie doszedłem do wniosku, że na podstawie zdjęć tych reprodukcji...mając oryginalne szelki WZ.36 ...wiedząc jaka jest szerokość otworu w materiale naramiennika...metodą proporcji uzyskam całkowite wymiary.Dzięki.Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafpli Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 Wyszło mi: 25cm x 9cm. Otwory na szelki o szerokości 5cm.Ktoś to może potwierdzić?Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 No miodzio jak dane się potwierdzą na pewno komplecik zrobię dla siebie i paru krzyczących orłów z mojej ekipy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafpli Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 ..no to jeszcze odstęp od krawędzi do nacięcia 3 cm.Jak się to potwierdzi...to ja tez zrobię dla swoich orłów....z Cieszyna ...zresztą taki miałem zamiar...i po to poruszyłem ten wątek.No to widać wzajemnie sobie pomogliśmy.PozdrawiamRafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafpli Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 Kurt....rozumiem, że jesteś z GRH 101 AIRBORNE ?Pochwal się nad czym obecnie pracujecie...jakieś nowe nabytki??Czołgiem.Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Nie jestem w tej zacnej grupie :DPo prostu w moim mieście na bazie Grupy AS tworzy się reko Krzyczących orłów. Wiele by o tym pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafpli Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 Hej.To może daj jakiś namiar na gg na moją pocztę : rafpli@wp.plPogadamy...Z jakiego jesteś miasta?101 Screaming EaglesCieszynRafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 wiadomość na poczcie :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.