Skocz do zawartości

Naramienniki materiałowe do szelek WZ.36 US

rafpli

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Mam pytanie. Czy ktoś ma jakiś pomysł na wykonanie materiałowych aramienników" , które były zakładane pod szelki wz.36. Oczywiście chodzi o szelki do munduru M42 US z 1944r. Może ktoś ma coś takiego i mógłby pomóc w wykonaniu.
Pozdrawiam
Rafał

Napisano
pomysły są dwa :D
1.Paratrooper fr gdzie kosztują chyba z 20 eurusiów a oryginalne niby to 40
2. zrobić samemu z tego co mi wiadomo to filc wiadomo że brązowy i w tym celu przydał by się ktoś kto by użyczył wymiarów by można było zrobić kopie.
Napisano
Dzięki KURT !!

A czy ktoś ze znajomych nie posiada takich naramienników? Masz fajne zdjęcia....a ja potrzebuję tylko wymiary.Ceny są szokujące.......trzeba coś wykombinować samemu.
Dzięki za pomoc.
Rafał
Napisano
rafpli fotki pochodzą ze sklepu o którym ci pisałem i powiem ci tylko że jeżeli bym je miał na stanie to już byś miał ich wymiary !!!
pozdrawiam Kurt
Napisano
Hej...jeszcze raz.
Właściwie doszedłem do wniosku, że na podstawie zdjęć tych reprodukcji...mając oryginalne szelki WZ.36 ...wiedząc jaka jest szerokość otworu w materiale naramiennika...metodą proporcji uzyskam całkowite wymiary.
Dzięki.
Hej
Napisano
No miodzio jak dane się potwierdzą na pewno komplecik zrobię dla siebie i paru krzyczących orłów z mojej ekipy :D
Napisano
..no to jeszcze odstęp od krawędzi do nacięcia 3 cm.
Jak się to potwierdzi...to ja tez zrobię dla swoich orłów....z Cieszyna ...zresztą taki miałem zamiar...i po to poruszyłem ten wątek.
No to widać wzajemnie sobie pomogliśmy.
Pozdrawiam
Rafał
Napisano

Kurt....rozumiem, że jesteś z GRH 101 AIRBORNE ?
Pochwal się nad czym obecnie pracujecie...jakieś nowe nabytki??
Czołgiem.
Rafał

Napisano
Nie jestem w tej zacnej grupie :D
Po prostu w moim mieście na bazie Grupy AS tworzy się reko Krzyczących orłów. Wiele by o tym pisać
Napisano
Hej.
To może daj jakiś namiar na gg na moją pocztę : rafpli@wp.pl
Pogadamy...
Z jakiego jesteś miasta?

101 Screaming Eagles
Cieszyn
Rafał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie