Skocz do zawartości
  • 0

Filtr od maski pgaz.

capitan2

Pytanie

Napisano
Witam dziś do łap wpadły mi dwa filtry od maski pgaz, sygnowanie WSP wz. 32. sugeruje że to polskie filtry, ale polskie przedwojenne pgazy" z reguły były w puszkach, a ten ma kształt owalnej puszki zakończonej gwintem z nakrętką jakby pod rurkę (podobny do powojennego słonika), kolor też dziwny bo brązowy, jak ktoś się orientuje w jakich cenach te pochłaniacze się sprzedaje to też niech napisze, stan prawie nówki z zewnątrz powierzchniowy nalot w środku nówka, jutro dodam fotki.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam dziś do łap wpadły mi dwa filtry od maski pgaz, sygnowanie WSP wz. 32. sugeruje że to polskie filtry, ale polskie przedwojenne pgazy" z reguły były w puszkach, a ten ma kształt owalnej puszki zakończonej gwintem z nakrętką jakby pod rurkę (podobny do powojennego słonika), kolor też dziwny bo brązowy, jak ktoś się orientuje w jakich cenach te pochłaniacze się sprzedaje to też niech napisze, stan prawie nówki z zewnątrz powierzchniowy nalot w środku nówka, jutro dodam fotki.
Napisano
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum1/wz32.jpg

a już znalazłem :D teraz to niech ktoś mi powie ile za taki pochłaniacz wyciągnę bo mam dwa to jeden upchnę ;p

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie