walker69 Napisano 24 Grudzień 2007 Autor Napisano 24 Grudzień 2007 Wiem, że denerwują Was zawsze tematy typu co kupić" ale prócz jednego kolegi, nie mam kogo się poradzić odnośnie sprzętu.Mam Jabla (znalazł kilka fajnych rzeczy) ale potrzebuję czegoś co będzie omijać rozrywki i żelastwa. Szukam tylko I wojnę i tylko drobne sentymentalne rzeczy (medaliki, krzyżyki, guziki, klamry, bączki, odznaczenia, harmonijki i tym podobne rzeczy). Chodzę głównie po lasach.Chcę nowy i do 1000 ale im mniej tym lepiej.Po oczytaniu forum, stron i testów biorę pod uwagę:Garrett ACE 250 - ma pinpoint, wybiórczą dyskryminację, jest popularnyDiscovery 2200 - wygląda sympatycznie ale wiele o nim nie wiemBounty Hunter Lone Star - lub podobny w tej cenieNo i EWENTUALNIE jakieś używki:Rutus Ultra II - jedyny jaki miałem w rękach, jest fajny gdyby nie ładowanie 6 paluszków i reakcja na kamienieTesoro Cibola/Compadre - podobają mi się w obsłudze, zdarzają się używki na Allegro, mogę z USA sprowadzićBęde wdzięczny za każdą radę co będzie dla moich poszukiwać najlepsze. Pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT !
walker69 Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Napisano 26 Grudzień 2007 Przepraszam za post pod postem ale proszę jeszcze raz o wskazówki !Rozumiem, że są święta ale 54 wejścia i żadnej pomocy ?Co wybralibyście z podanych poniżej:ACE 250/150Discovery 1100/2200Bounty Hunter (dowolny z przedziału cenowego)
terenowiec69 Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 Do koloru to ja bym ci proponował Minelaba X-terre 30,uzywana sie trafiaja na aukcjach w cenie około 800zł.Lub dołóż 100 zł i masz solarisa nowego z gwarancją na 2 lata.Tez zaczynałem od jabla,ale jak zmienialem sprzęt to tez miałem dylemat.Wyszedłem z założenia że nie ma sie co pakować w zabawki,tylko dołożyć kase i zakupic cos odpowiedniego".Tak i tobie radzę,kupisz i okaże sie po pół roku że to jednak nie to.I znowu szukanie.Obserwuj na aukcjach sprzety,czasami pokazuja sie jakies okazje.Pozdro.
Zwierzu Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 WitamDawniej biegałem z Lone Starem.Na kolor o.k.Sporo nim fantów natrzepałem...
NalesnikLD Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 ja wybrałem ace 250, ale to mój pierwszy wykrywacz, gdybym miał już doświadczenie, i wiedział że to moja pasja pewnie dołożyłbym do czewgoś lepszego (pewnie solarisa, albo minelab)
suchy ss Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 minelab x-terra 30 jest w osiagach podobny jak Ace 250, cenowo tez praktycznie to samo wiec proponuje wybor miedzy tymi dwoma bo sa to dobre wykrywki na kolorek i jak wielu zaprzecza na militarke tez sie nadaja:)pzdr.Dawid
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.