Skocz do zawartości

smierc Janka Rodowicza Anody"

dar7914

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !
Czy ma ktos swieze" informacje na temat ostatecznej wersji smierci Janka Rodowicza Anody"? Czy jest juz oficjalna wersja smierci: zmarly w czasie tortur czy wprost zastrzelony przez UB? Znam tylko relacje z drugiej reki Rodziny i inne relacje, sa rozbieznosci, zastrzelony (rana - tyl glowy), wgnieciona klatka piersiowa - wynik tortur, i wersja UB - skok samobojczy ...
Czesc Jego pamieci!
Czuwaj!
Napisano
ja znam wersje o wyrzuceniu Go przez czerwonych zdrajców przez okno... myślę że prawdy nie poznamy nigdy... Żadna, nawet najbardziej niesamowita przyczyna Jego śmierci mnie nie zdziwi, te komunistyczne dzikusy były zdolne do wszystkiego
Napisano
Czytalem, gdzies mam ten artykul, ze lekarz, ktory pracowal z lekarzem, ktory dokonal sekcji zwlok Anody" powiedzial Rodzinie o zamordowaniu w czasie przesluchania - tortury. Dla zatarcia zbrodni wymyslono wersje ze skokiem. Jest tez wersja, ze zostal zastrzelony ale tej nie potwierdzal, jak pamietam, ow lekarz. Ponoc jest, byl swiadek zeznajacy, ze slyszal strzal i rozmowe 2 ub-ekow. Z niej wynikalo, ze jedenz nich zastrzelil Anode" w czasie przesluchania. Ale gdzie jest prawda ?
ps skok z okna jedynie, zeby ulzyc swym cierpieniom ale to stoi w sprzecznosci z w/w relacja lekarza ... i jakos nie wierze, ze skoczyl ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie