Skocz do zawartości
  • 0

drut kolczasty

mundek

Pytanie

Napisano

Witam ! Wiem ze na forum sa specjalisci od monet ,saperek,guzikow itp pomyslalem ze moze sa tez od drutow kolczastych .Drut jak na zdjeciu,kilkudziesiecioletni.Sztywny dosyc.Pozostalosc wojny (lezy w ziemi w starej piwnicy" ,ziemiance w pozostalosciach domu )czy tez ochrona pola przed krowami lub krow przed bagnem?Moze to drut wielozadaniowy" do wszystkiego??

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! Wiem ze na forum sa specjalisci od monet ,saperek,guzikow itp pomyslalem ze moze sa tez od drutow kolczastych .Drut jak na zdjeciu,kilkudziesiecioletni.Sztywny dosyc.Pozostalosc wojny (lezy w ziemi w starej piwnicy" ,ziemiance w pozostalosciach domu )czy tez ochrona pola przed krowami lub krow przed bagnem?Moze to drut wielozadaniowy" do wszystkiego??

Napisano
Moim skromnym zdaniem( nie jestem specjalista w tej dziedzinie) jest mozliwe znaleźnienie drutu kolczastego z zasiek .Sam takowy kilka razy znalazłem raz było to w okopie w lesie lezy tam chyba do dzis zardzewiały duze zwoje i miał gesto umieszczone kolce( chyba tym sie własnie rozni od zwykłego ze tak nazwe rolniczo-przemysłowego ten ma kolce w dosc duzych odstepach), innym razem dało sie spotkac zaraz pod darnią na głębokośc saperki.
Napisano
Dziekuje za zainteresowanie tematem.Ten drut ma kolce raczej w duzych odstepach.Planuje wykopaliska" w ramach zagospodarowania terenu w przyszlym roku ,moze wtedy zaspokoje swoja ciekawosc.Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie