Skocz do zawartości

Do posiadaczy Minelab Quattro

rafal_ma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Ostatnie dwa sezony chodziłem z Rutusem Ultrą2, teraz przesiadłem się na Minelaba. Mam pytanko dot. ustawień monetkowych (przede wszystkim na pola i ugory). Czy biegać na tych fabrycznych, czy coś zmieniać. Jeśli tak, co proponujecie, lub inaczej- na jakich najczęściej chodzicie (chodzi mi o czułość i syganł wiodący)?

Pozdrawiam
Napisano
Witam. Czułość ustawiam jak najwyżej, jeśli się wzbudza i daje dyskotekę to zmniejszam, sygnał wiodący to pierwsza kreseczka którą słychać w słuchawkach. Wydaje mi się że program monety|biżuteria ma za mocną dyskryminację i czasami małe cienkie sreberka mogą być pokazywane jako folia. W tym względzie jest pole do wprowadzania własnych zmian, jakich ? musisz sam do tego dojść. Pozdrawiam.
Napisano
Witam

Dzięki za podpowiedzi. Jak na razie chodzę na fabrycznych nastawach monety i biżuteria i kopię wszystko od 10 w górę.
Mam nadzieję, że nic ciekawego nie pominę.

Pozdrawiam
  • 3 weeks later...
Napisano
Panowie ja chodzę na fabrycznych ustawieniach i srebro kopię, faktycznie trzeba się osłuchać by zacząć coś zmieniać! Sam sprzęt jest super. Mam go drugi rok i jest w stanie idealnym :-) Wystarczy dbać...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie