archei Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2007 Witam , kupilem niedawno dzialke rekreacyjna w Somiance ok. 5 km za Popowem okolo 10 przed Wyszkowem a okolo 55 od Warszawy. i przechadajac sie po tamtejszych lasach odkrylem wiele okopow stanowisk dzial lub czolgow oraz jednoosobowych stanowisk strzelniczych. oczywiscie sa troche juz zatarte przez czas ale nadal wyraznie widoczne, czy moze ktos z Was bywal w tamtych rejonach i wie moze co tam sie dzialo czy sa to stanowiska niemieckie czy ruskie, moze ktos zna historie tego miejsca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 o ile pamietam to stanowiska z końca wojny .. zarówno po niemcach jak i ruskich - fantów niewiele - im bliżej popowa tym więcej urwiłapek. na poletkach w okolicy całkiem ciekawe monetki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 HAHAHA SORY ALE JA CHYBA CHODZILEM NI PO TYCH POLETKACH ,NAWET GUZIKA NIE ZNALAZLE NIE MOWIĄC O MONETKACH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 archei skontaktuj sie ze mna na prw.tez mam w tej okolicy dzialke ,pochodzimy razem.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archei Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2007 Czy może ktoś mam przedwojenne (I lub II) mapy tych terenów albo jakiekolwiek szczegółowe mapy lub wie gdzie można było by je znaleźć?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Witam poszukaj tutaj http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/3felmeres.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Co do Somianki to nie wiem, bo nie kopałem, szukałem w okolicach Popowa. Powuiem tak, teren obryty dosyć mocno, nic ciekawego nie wychodzi i jeśli mimo wszystko będzie tam szukał to bardzo ostrożnie z kopaniem, bo takiej ilości niewypałów bomb lotniczych jak tam nie spotkałem nigdzie. Nie polecam tego terenu, zwłaszcza, że w pobliżu są znacznie ciekawsze miejscówki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archei Napisano 21 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2007 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i jeśli to nie jest Wasza tajemnica to jakie miejsca w okolicach Serock-Wyszków uważacie za najciekawsze do poszukiwań, tak żeby łap nie urwało :o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Tu masz mapy http://igrek.amzp.pl/maplist.php?cat=TK25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Tu masz mapy http://igrek.amzp.pl/maplist.php?cat=TK25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiszpan Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Polecam Zatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.